Domov | DOCPIE | DOGODEK V DRESDNU

DOGODEK V DRESDNU

Preberite si članek o aktivnem državljanstvu v reviji Mladje. Na strani 34 lahko najdete članek Društva LAZ pod naslovom “Prostovoljec je aktiven državljan”. 


Vse o informiranju mladih glede vključevanja v državljanske dejavnosti in udležbe mladih v Evropi, ter kakšne so možnosti mladih glede prostovoljstva si lahko preberete v PP predstavitvi, ki jo je na DOCPIE srečanju v Dresdnu na sejmu Next Step 9. maja 2015 predstavila Myrto Helena Pertsinidi iz Jugend- & Kulturprojekt e.V.
 


 


Več o zgodovini prostovoljstva (kako se je razvijal od neformalnega do organiziranega), o prostovoljstvu danes, prostovoljstvu v vgoji in izobraževnaju, o prostovoljstvu kot učni izkušnji, o zakonu o prostovoljstvu, o odgovornostih in pravicah prostovoljcev, o potrebnosti etičnega delovanja, o prostovoljstvu kot izrazu aktivnega državljanstva, o pomembnosti usposabljanja in o prostovoljstvu jutri si preberite v članku Primoža Jamška iz Slovenske filantropije. 





Dogodek št. 2 z naslovom »AKADEMIJA PROSTOVOLJSTVA DRESDEN« (Volunteer Academy Dresden) bo potekal med 8. in 10. majem 2015 v Dresdnu, Nemčija.

Organizator dogodka je Jugend- & Kulturprojekte e.V.



Lokacija:

 Tukaj lahko najdete DNEVNI RED dogodka, ki bo potekal od 8.-10. majem. V Dresdnu bomo razpravljali tudi o naslednjem dogodku v Serresu v Grčiji, ki bo potekal med 26. - 27. junijem 2015