Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)70 303 321
E: drustvo.laz@gmail.com
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je društvo, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo je član :Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:
Naše programe sofinancirajo:


 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Odhajamo na srečanje v Brno v okviru projekta programa Evropa za državljane

Projekt »Kulturna dediščina EU nas združuje« bo v 3 dneh od 21. do 23. septembra 2018 združila udeležence iz dveh držav, iz Češke in Slovenije. V Brnu in Zastavki (CZ) bodo udeleženci iz Šmartnega pri Litiji oz. Jablaniške doline (SI) in Zastavke (CZ) sodelovali v različnih aktivnostih, ki krepijo aktivno evropsko državljanstvo in prispevajo k obeleževanju letošnjega evropskega leta kulturne dediščine. 
Cilji projekta je krepitev mednarodnih povezav in sodelovanja, izmenjava dobrih praks, medkulturnost, transnacionalnost, spodbujanje državljanstva EU, krepitev prostovoljstva, pozitiven odnos lokalne skupnosti in EU ter odkrivanje kulturne dediščine in zakaj je to pomembno za cilj - spodbujati več ljudi k odkrivanju in vključevanju v evropsko kulturno dediščino ter krepitvi občutka pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.

Prijavitelj projekta je Društvo Laz, partner je Mikroregija Kahan, Zastavka, Češka republika.

Ženski pevski zbor Laz se pripravlja na Babylonfest


Priprave na gostovanje v Brnu, ki bo od 21. do 23. septembra 2018 so se pričele že  pevskim vikendom konec avgusta in nadaljevale na rednih torkovih vajah.

Pevke pripravljajo program slovenskih narodnih in priredb narodnozabavnih pesmi za nastop na festivalu manjšin Babylonfest v Brnu. 

Prestavitev dneva jagod in špargljev na 27. maj 2018

Spoštovani obiskovalci prireditve,
Sporočamo vam, da smo prireditev DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV zaradi vremenskih razmer prestavili na 27. MAJ 2018.

Vabljeni, da se pridružite številnim obiskovalcem 10. dneva jagod in špargljev

Dobrodošli ljubitelji lokalno pridelane hrane in ljubitelji lokalne kulinarike. V nedeljo, 27. maja, od 10. ure dalje ste  vabljeni v osrednjo Slovenijo v Breg pri Litiji,  kjer boste lahko uživali  na svežem zraku in  v neokrnjeni naravi. Od Ljubljane smo oddaljeni le 40 minut vožnje. Če imate radi  jagode in šparglje, ki jih pridelujejo lokalni slovenski pridelovalci, smo pravi naslov za vas. 

Vabilo na 15. pohod po Jablaniški poti

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na 15. jubilejni pohod po Jablaniški poti, ki bo v soboto, 7. aprila 2018. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.