Domov | O nas | Skupina Dišeči volčin Tirna

Skupina Dišeči volčin Tirna

Dišeči volčin je medgeneracijska skupina v KS Tirna. Prvič smo se zbrale septembra leta 2014.
Zakaj takšno ime? Dišeči volčin je zaščitena plazeča roža, ki raste v tirenski rebri. Reber se zarašča z borovci in kupčki rdečega, močnega volčina so vse redkejši. Cveti v začetku maja.

Članice medgeneracisjke skupine Dišeči volčin se srečujemo vsakih štirinajst dni v gasilskem domu v Tirni. Naša srečanja trajajo približno dve uri. Vodi ga prostovoljka, ki se je za vodenje skupine usposabljala na Inšitutu dr. Antona Trstenjaka. Cilj društva je druženje ter aktivno in kakovostno staranje.
Vsakokrat je na sporedu srečanja vsebinsko zanimiva pogovorna tema. V letu 2015 smo obdelale priročnik "Preprečevanje padcev v starosti". Vedno tudi telovadimo. Rešujemo miselne naloge za ohranjanje spomina, igramo zabavne igrice, pripovedujemo šale in prepevamo lepe stare narodne pesmi. Učile smo se izdelovati rože iz papirja, oblikovale smo darilne škatlice.
Pri delu nas vodi načelo: "Vsi smo učitelji, vsi smo učenci." Srečujemo se s čalni drugih medgeneracijskih skupin. Spomladi in jeseni iammo skupne izlete z drugimi medgeneracijskimi skupinami društva Srečno. Udeležujemo se različnih izobraževalnih predavanj. Trudimo se, da bi ostali čimdlje umsko in telesno aktivne. Želimo ohraniti bister spomin ter se a vsakem srečanju naučiti nekaj novega. Ob takem delu v skupini se aktivno staramo in ohranjamo maldo srce. Pridružite se nam!

V iemnu medgeneracisjke skupine Dišeči volčin zapisala voditeljica Božena Prestor