Domov | O nas | Skupina Žarek Izlake

Skupina Žarek Izlake

Pred petnajstimi leti sem se srečala z mrežo medgeneracijskih programov za kakovostno starost Trbovlje. Začela sem se izobraževati za prostovoljko in nato dve leti hodila v intervizijsko skupino v medgeneracijsko društvo Upanje Trbovlje. Bilo je zelo prijetno in poučno. Srečanja je vodila ga. Mateja Eržen, ki je bila krasna voditeljica, naslednica dr. Jožeta Ramovša.

Pred štirinajstimi leti pa sva s hčerko Mojco ustanovili skupino Žarek. Mojca je v Zagorju odprla vsa vrata in uspela, da se je usposabljanje za prostovoljce začelo tudi v Zagorju. Župan je bil naklonjen novi dejavnosti, tudi prvi sponzorji so prišli. Ustanovilo se je novo društvo, Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje. Zelo moraš biti zagnan, da uspeš vse to izpeljati! Sedaj je vse lepo vpeljano in tudi naslednica ga. Helena je odlična voditeljica. Sedaj pa še moji občutki: ne morem si predstavljati, da ne bi bila vključena v zagorsko mrežo programov za kakovostno starost. To me bogati, veseli me in učim se poslušanja, pozitivne naravnanosti. Tako kot pravi dr. Ramovš, da smo vsi učenci in vsi učitelji. Vsak ima besedo o temi, ki je na vrsti za pogovor.

In še nekaj o pohodnikih. Smo skupinica, ki jo sestavljajo: šest članic in en član. Odlična skupina smo. Če je treba, hodimo tudi štiri ure na dan. Čeprav je naporno, zdržimo. S pozitivno energijo in smehom. Tudi zavriskamo včasih, ko se vračamo zadovoljni nazaj na Izlake iz Šentgotarda, čemšeniških in okoliških hribov ali od kje drugje. Naužijemo se sonca in veseli smo vsakega človeka, ki ga srečamo ali obiščemo med pohodom.