Domov | O nas | Skupina Mlinček Mlinše

Skupina Mlinček Mlinše

Skupina šteje deset članov oz. članic in nekaj modrih članov. Delujemo že enajst let in se srečujemo vsako drugo sredo v mesecu v prostoru Podružnične šole Mlinše. Zelo smo hvaležni vodstvu OŠ Ivana Kavčiča Izlake in Podružnične šole Mlinše, da smemo svoje dejavnosti opravljati v hramu učenosti, ker se tudi mi še vedno učimo in iščemo znanja.

Marsikaj lepega in potrebnega počenjamo: se pogovarjamo, izpovedujemo, kjer lahko vsak posameznik izrazi svoje misli in mnenje, se nagovarjamo z imeni, v znak spoštovanja se za vsak besedni »prispevek« zahvalimo, si pripovedujemo o lastnih doživetjih in občutjih, se izobražujemo s pomočjo primerne literature, osvajamo vedenja, se igramo družabne igrice, prepevamo, vadimo tehnike za izboljšanje spomina, izrabljamo tudi ročne spretnosti (izdelava rožic, vezenje…), telovadimo in izvajamo vaje za ohranitev ravnotežja.

V letih našega delovanja smo s pomočjo medgeneracijskega sodelovanja napisali dve knjigi: ZGODBE IZ DOLINE MLINOV (2007) in IZ DOLINE NEKDANJIH MLINOV (2010). Sodelovali so starejši in drugi krajani, učenci in učitelji POŠ Mlinše ter člani in članice društev in organizacij v naši KS Mlinše – Kolovrat.

Gre za srečanja, druženja in pridobitev novih znanj, kako živeti v letih staranja. »Nekdo je rekel: starost je brodolom. Jaz pa mislim, da je samo drugačen lom svetlobe; svet je lahko enako lep, kakor je lepo leto v vseh letnih časih. Življenje je lepo v vseh obdobjih, a ga radi živimo,« je zapisal Tone Pavček.

Tudi nam je lepo živeti in ustvarjati. Ne varčujemo z besedami srca, saj je dobrota ena izmed najdragocenejših vrednot, ki nam veliko pomenijo.

Naj vam povem, ljudje srca, da so srečanja prijetna in bogata; prinašajo marsikako novo spoznanje.