Domov | O nas | Skupina Prijateljice – ...

Skupina Prijateljice – RK Zagorje

Našo skupino v sklopu Rdečega križa sva pred šestimi leti ustanovili Štefka Suša in Mari Drobne. Povabili sva v skupino ženske različnih starosti, tako se družimo od takrat dalje enkrat tedensko. Nekatere smo se pred tem poznale bežno, z nekaterimi smo bile že sošolke ali sodelavke. Po prvih srečanjih so se zanimanje in želje udeleženk ter mentoric pokazale, da bi druženje lahko oplemenitili. Na sedežu Rdečega križa Slovenije je potekalo enoletno izobraževanje o medgeneracijskem sodelovanju, ki sta se ga udeležili mentorici Mari in Štefka.

Tako je svoje prve izoblikovane korake naredila medgeneracijska skupina, ki je za svoje delovanje potrebovala tudi ime. Glede na to, da smo že po prvih srečanjih postale prave prijateljice, je bilo ime kot na pladnju. Prijateljice.

Skupina se redno dobiva vsak četrtek v prostorih Rdečega križa Zagorje. Nespremenjen sestav je pripeljal do pristnih ter zaupnih odnosov in velika redkost je izostanek posameznice. Pri svojem delovanju se povezujemo z različnimi organizacijami in posamezniki, ki na različne načine doprinesejo kaj dobrega skupini.

Voditeljici za naša srečanja vedno pripravita različne teme. Tako prebiramo pesmi, različne sestavke, imamo razna predavanja o zeliščarstvu, o vajah, ki obvarujejo pred padci, o demenci, med nas je prišla knjižničarka in podobno. Tudi me smo že obiskale različne vrtce ter ekološko kmetijo.

Udeležujemo se tudi kulturnih prireditev in izletov. Skupaj obhajamo tudi rojstne dneve, kaj zapojemo in se tudi zjočemo. Lepo je, da si v težavah tudi pomagamo, ker težava postane manjša, če jo s kom deliš. Velika prednost je tudi v tem, da čim manj obremenjujemo svoje otroke. Včasih poprimemo tudi za kakšno delo. V času velikonočnih praznikov smo se lotile barvanja pirhov, kar je bilo zanimivo in zelo zabavno, saj so se nam pridružili tudi učenci osnovnih šol. Rade izdelujemo tudi vizitke in še kaj bi se našlo. Vmes pa seveda vseskozi klepetamo. To smo Prijateljice!