Domov | O nas | Skupina Tea Zagorje

Skupina Tea Zagorje

Veliko Srce in pridne roke! Nismo slikarji, nismo fotografi niti pesniki in kljub sledečemu sestavku niti pisatelji. Smo običajni posamezniki, ki nas krasi velik čut za sočloveka, ki našo skupino vleče in vleče. Našo skupino vodita zakonca Marija in Anton Tori. Poleg nekaterih pomembnih in resnejših tematik ter tečajev našo skupino krasita predvsem veselje in dobra volja. Nastale življenjske situacije vedno znova rešujemo s prijazno besedo in lepo pesmijo. Včasih je skoraj tako kot bi v skupini imeli dodatno članico z imenom in priimkom Lepa Pesem.

V skupini velik trud namenjamo medsebojni pomoči, saj so naši člani v večini samske osebe, ki vedno znova potrebujejo našo pomoč. V veliko oporo smo si tudi z marljivimi rokami. Nekatere roke izdelujejo »nudlce«, druge pečejo »polžke«. So tudi take, ki kuhajo odličen čaj, med nami tudi tiste, ki znajo popraviti skoraj vsako stvar, ki jim pride pod rokami. S skupnimi močmi in trudom se na ta način zelo dobro dopolnjujemo.

  

Radi se udeležujemo tudi različnih izletov in dogodkov. Prepotovali smo že skoraj vso zagorsko občino. Izleti nas razbremenijo in razvedrijo, obenem pa so priložnost za dodatno pristno druženje članov. Velik poudarek pri svojem delu namenjamo tudi slovenskim praznikom in slovenski besedi. Pogosto preberemo kakšno besedilo in o njem razmišljamo. Največkrat pa slovensko besedo ohranjamo kar skozi naše prečudovite narodne pesmi. Lahko bi v nedogled naštevali naše dejavnosti, vendar bomo na tem mestu zaključili. Da pa bi mogoče lažje razumeli bistvo naših srečanj, jih bomo opisali z naslednjim verzom: »Res luštno je tu pri vas, nam je tu kratek čas«. V super skupini mi je lepo!