Domov | O nas | Skupina Blažka Zagorje

Skupina Blažka Zagorje

Pred dvanajstimi leti se je na god sv. Blaža v osnovni šoli Slavka Gruma zbrala skupina veselih, vedoželjnih, prijetnih in še vedno mladih dam. Bilo nas je šest. Ime skupine se je ponujalo samo po sebi. BLAŽKA se bomo imenovale, po godovniku tistega dne. Tako se ne more zgoditi, da ne bi slučajno pozabile datuma prvega srečanja.

Vodenje skupine sva prevzeli Fanika Burkeljc in Marija Dolinar. V letih od 2009-2011 pa je morala Fanika nositi celotno breme vodenja skupine. Vse članice skupine smo ji za trud in požrtvovalnost iskreno hvaležne. Vestno je tudi vodila evidenco dogodkov in tudi fotografirala naša srečanja.

Skupina je v dvanajstih letih počasi rasla in danes šteje enajst članic, od tega nas je pet zvestih vse od prvih začetkov do današnjega dne. Med šolskim letom se družimo vsak ponedeljek od 17.- 18.30. Skupaj smo se v dvanajstih letih smejale, pele, telovadile, učile, kramljale, pa se tudi včasih žalostile, kritizirale in se jezile, vse v skladu s trenutnimi okoliščinami in počutjem.

Program skupine je enostaven:
• malo petja – dobro, da nam z leti peša sluh,
• malo telovadbe – ne preveč, kosti so porozne,
• malo obujanja spominov – samo lepih, slabe smo pozabile,
• malo urjenja spomina – prve luknje v njem se namreč že kažejo,
• postale strokovnjakinje – za zdravje, dobro počutje, odnose med ljudmi, gospodarstvo, kmetijstvo …,
• razvozlale kup ugank, našle rešitve za številne probleme in to ne samo svoje, samo objaviti jih še moramo.

Rade smo se udeležile vseh skupnih srečanj, ki jih organizira društvo Srečno in skupinskih letnih izletov, ki so bili vedno zanimivi in prijetni. Tudi same smo krenile na potep. Prijetno nam je bilo na Dolenjskem in na letošnjem zaključnem izletu v mesecu juniju v Ljubljani.

  

Druženje v medgeneracijskem društvu nas bogati in osrečuje. Postale smo dobre prijateljice in zaveznice, brez tekmovalnosti, ki je velikokrat značilna za druženje v mladosti ali v času poslovne aktivnosti. Časovna distanca, pogovor, različne življenjske izkušnje članic odpihnejo preteklost in osmislijo sedanjost.

Želimo, da nam ostane še veliko dni druženja in da bodo le-ta z vsakim dnem polnila našo življenjsko pot s trenutki vrednih spominov.