Domov | Dejavnosti | Skupina DOMŽALE - ...

Skupina DOMŽALE - RADOMLJE, april 2012Kje telovadimo
: med dvema mostovoma ob Kamniški Bistrici

Kdaj: ob 8. uri. V času poletnih počitnic pa ob 7.30.Projekt sofinancirata: občina Domžale


in

Zavod za šport in rekreacijo Domžale
OBVESTILA SKUPINE RADOMLJE

______________________________________________________________

Napovednik za predavanja02. december 2016

Obiskala sta nas Bolhar Marjan in Opara Matej in nam popestrila mrzlo jutro.

Besedilo, foto in video Mimi in Matija Žitko

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Več slik si lahko ogledate TUKAJ.


26. april 2016


V torek, 26. aprila 2016, je skupina Radomlje praznovala svojo 4. obletnico, ki so jo obogatili z živo glasbo. Njihovega praznovanja se je udeležila tudi predsednica društva, Zdenka Katkič.

Posnetek praznovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Foto: Mimi in Matija Žitko.februar 2016

Tukaj si lahko preberete čudovit članek, ki nam ga je poslal g. Ivan Kralj iz skupine DŠZ Radomlje.

NIKOLI NI PREZGODAJ, NIKOLI NI PREPOZNO

Nikoli v mojem pestrem življenju si nisem predstavljal, da bom na stara leta še telovadil. Navdušil sem se takoj, ko sem slišal kaj se ob Bistrici dogaja.

Ko te zjutraj ura s cviljenjem prebudi, ali pa si že buden, ker je postelja postala pretrda, veš, da moraš ves polomljen vstati. Greš na jutranje raztegovanje, na naš lepo urejen prostor ob vodi – za katerega se moramo zahvaliti Vinku in vsem pomagačem. Lepo mi je, ko vsako jutro zopet vidim dobrovoljno, prijazno druščino. Saj smo že postal prijatelji. No, zdaj sem njihov “ata”- še dobro, da so že vsi pri svojem kruhu, da sem lahko ata brez skrbi. Le zakaj ne bi prihajal med zadovoljne, za mene mlade telovadce – še posebno, ko ostaneš sam. Sin me včasih draži: “Saj bi tudi jaz z veseljem telovadil, obkrožen z 20 let mlajšimi damami pa nimam te sreče”.

Z zadovoljstvom prihajam na razgibavanje za moje trde sklepe in mišice, kolikor jih je še ostalo pri mojih 91 letih. Dež, mraz ali sneg ne sme biti ovira, da ne bi šel, ker je to zame postalo obvezno. Že med potjo (zgodaj zjutraj za nas čez 80), se ob Bistrici naužijemo svežega jutranjega zraka, še posebno pri hitri hoji ga globoko zajameš s polnimi pljuči. Ker mi v vratu ne škriplje več, se na skrivaj lahko še za katero ozrem, ne da bi se slišalo.

Pri telovadbi uživam. Le kako nebi, ko nam prijetno žubori voda, ptički nam pojo,rož'ce nam vse leto cveto –zopet po zaslugi Vinka. Veverice nas razveseljujejo, da med telovadbo zvedavo gledamo za njimi. Kar milo se ti stori, ko v Bistrici opazuješ zaljubljene račje parčke, še čaplja nas pozdravlja, da o vranah ne govorim, kako prežijo na račji zarod.

Če pogledaš proti Homcu ob jutranji zarji, nas pozdravlja oranžno osvetljena cerkvica. Z mostu, ob lepem vremenu, vidimo naše lepe Kamniške planine, skozi leto vedno v drugačni, lepi sliki.
Zakaj ne bi hodil v ta naš priljubljeni kotiček, saj je zdravo tudi za dušo. Za zaključek telovadbe, držeči se v krogu, večkrat zapojemo kakšno staro, domačo pesem, seveda po zaslugi predsednika “DU” Martina, ki poskrbi, da ne “fušamo” preveč. Nazadnje je obvezna še naša himna. Martin nam dirigira pri petju, pri telovadbi pa naša Kati. Obema hvala!

Da je še bolj pestro, praznujemo kar veliko rojstnih dni. Vsak slavljenec nas pogosti s kaj tekočega, slastnega in sladkega. Vse najboljše je še treba zapeti in voščiti, no pa kakšno pesem za slovo.
Ker smo zelo pridni, nas obišče in obdaruje tudi Miklavž s parkeljni. Za pusta nas privzdignejo zabavne pustne šeme s slastnimi flancati in krofi. Za smeh imamo res kup razlogov, zato se vsak dan zadovoljni vračamo domov.

Ali nam ni lepo!? Saj živimo v zlatem raju. Prelepa si naša domovina Slovenija, premalo se zavedamo tega in nam morajo to povedati tujci.

NA ZDRAVJE ZA ZDRAVJE

Besedilo: Ivan Kraljfebruar 2016

MEDGENERACIJSKA DRUŽENJA V RADOMLJAH
ŠOLA ZDRAVJA – VRTEC KEKEC RADOMLJE


Mlada generacija je polna življenja, zvedavo radovedna, pred sabo pa ima še vse življenjske možnosti. Na drugi strani pa imamo starejšo generacijo, katere možnosti so z leti vse bolj omejene. Ravno zaradi tega kontrasta pa je tesen stik obeh generacij tako zelo pomemben. Starejši ob otrocih doživljajo razsežnosti in radosti življenja, hkrati pa živijo bolj polno in aktivno. Medgeneracijska povezovanja imajo pozitiven učinek tako za otroke, kot tudi za starejše.

V vrtcu Kekec v Radomljah se že vrsto let trudimo za aktivno vez med starejšo in mlajšo generacijo. Vsako leto v vrtec povabimo dedke in babice, da se nam dopoldne pridružijo pri naših dejavnostih. Zelo smo bili veseli povabila na jutranje razgibavanje društva Šola zdravja, ki aktivno deluje v Radomljah. Člani Šole zdravja so si svoj prostor naredili ob Kamniški Bistrici, ki je posebno lepo okolje za jutranje zbujanje in aktivnosti.

Otroke smo seznanili z dejavnostmi društva. Osnovna aktivnost društva je jutranja telovadba na prostem v vseh letnih časih. Tudi otroci v vrtcu vsak dan telovadijo. V hladnejših mesecih v vrtcu, ko pa se ogreje, pa tudi na prostem. Za razgibavanje smo se primerno oblekli in obuli. Ob reki so nas že čakali »telovadci« v oranžnih majicah. Telovadbo je vodila usposobljena prostovoljka. Najprej smo se ogreli, nato pa izvajali različne vaje. Telovadba ni bila zahtevna. Vaje so bile preproste, primerne za vsakogar, otroci pa so aktivno sodelovali. Naša srečanja smo vedno zaključili s himno, ki so nam jo zapeli: »V Radomljah na sončni jasi, kjer se vsak dan zberemo...«. Vsi zaposleni v vrtcu in otroci ugotavljamo, da so člani društva Šola zdravja v Radomljah srčni ljudje z veliko dobre volje in pozitivne energije.Otroke smo v vrtcu vprašali zakaj smo se družili s starejšimi in z njimi telovadili.
BENO: »Ker oni znajo dobro telovaditi in nas lahko še kaj naučijo.«
JULIJA: »Da se raztegnemo in pogovarjamo.«
AJDA: »Ker je to dobro za zdravje.«
JANEZ: »Ker radi vidijo nas iz vrtca in potem lažje telovadijo.«
TJAŠA: »Všeč mi je, ker na koncu zapojejo pesmico.«


Tak odnos, ki ga gradimo skupaj otroci in starejši, omogoča, da se vsi skupaj počutimo varno, sprejeto in zaželeno. Nudi nam možnosti, da se oboji naučimo novih veščin in nam daje energijo.

Vse to bomo negovali, obnavljali in nadgrajevali tudi v prihodnje.

Vzg. Andreja Bigec
Vrtec Kekec Radomlje
09.02.2016
Člani naše skupine smo se v torek, 09.02.2016 razgibavali pod taktirko pustnih šem. Pošiljamo nekaj foto utrinkov.

Lahko pa si ogledate tudi posnetek na spodnji povezavi:
www.youtube.com/watch

   


_________________________________________________________________________________________

08.01.2016
Skupino Radomlje je na jutranji telovadbi obiskala predsednica društva, Zdenka. Na spodnji povezavi si lahko ogledate tudi kratek video tega srečanja.

youtu.be/Aq2BXYdj-Zw

Foto: Mimi Žitko


   

   
______________________________________________________________

7.1.15, Radomlje v Zimi. Na telovadbi skoraj več moških kot žensk. Med njimi pa sami dobri pevci!Več fotografij
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- V sredo 19. novembra 2014 ob 16. uri vabljeni na OŠ Domžale na praktično - pogovorno delavnico "Zdravje in osebno zadovoljstvo v vseh življenjskih obdobjih". Delavnico vodijo strokovnjaki z Inštituta za osebni razvoj C.A.R.
Predavanje sofinancira občina Domžale.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- V sredo 12. novembra 2014 ob 16. uri vabljeni v OŠ Domžale na praktično delavnico uporabe magnetnih palčk. Vodila bo Ema Perkovič, podpredsednica društva Šola zdravja. Naučili se bomo kako uporabljati magnetne palčke; kako si lahko lajšamo bolečine; kako lahko odpraviti vzroke bolečin in kako si lahko pomagati, če dovolj poznamo svoje telo.
Predavanje sofinancira občina Domžale.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- V četrtek, 23. oktobra 2014 ob 16h bo strokovna sodelavka društva HOSPIC Tatjana Horvat, dipl.med.sestra predstavila društvo Hospic. Predstavitev bo v O.Š. Domžale (Bistriška 19). V nadaljevanju bo pogovorna delavnica "MOJE ZDRAVJE VČERAJ IN DANES" (pred 6-imi leti), ki jo bo vodila Neda Galijaš
Več o tem ...
Predavanje sofinancira občina Domžale.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- V sredo, 22. oktobra 2014 ob 17h bo v Domu Krajevne skupnosti Ihan, Breznikova 56, pogovorna delavnica »MOJE ZDRAVJE VČERAJ IN DANES” (pred 5 leti in danes). Delavnico, ki traja 90 minut vodi: Marija Đukić. Več o tem ...
Predavanje sofinancira občina Domžale.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- V ponedeljek, 29. septembra 2014 bo Slovenska filantropija izvedla delavnico usposabljanja "Za prostovoljce". Delavnica bo ob 16. uri v Osnovni šoli Domžale, traja pa 180 minut. Usposabljanje vodijo strokovni sodelavci Slovenske filantropije. Več o tem ...
Predavanje sofinancira občina Domžale.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- V torek, 23. septembra 2014 so našo skupino obiskali otroci iz vrtca Kekec v Radomljah.


Tukaj je več utrinkov z obiska.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- RTV Slovenija je februarja naredila prispevek s skupino Radomlje. Tukaj je povezava do članka in videa, ki ga je naredila Eva Veršič in je 7. marca 2014 objavljen na spletnem portali MMC RTV SLO. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Predavanje Marjana Ogorevca "Odnosi" - posnetek

V soboto, 1. marca 2014 ob 17. uri je v Kulturnem domu v Radomljah predavatelj Marjan Ogorevc predaval o odnosih. Program je povezovala Cveta Zalokar Oražem. Tukaj je link do video posnetka s predavanja za katerega je poskrbel domzalec.si.                                                                                                                   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZAHVALA za sodelovanje na prireditvi "Veter v laseh 2013"

Športna unija Slovenije se vsem javno zahvaljuje za sodelovanje na prireditvi "Veter v laseh 2013", ki je bila dne 9.oktobra 2013 in s katero upajo, da bo zapihal nov veter v številnih slovenskih mestih in širil slogan: "S športom do zabave brez alkohola".
Več v Fotogaleriji.