Domov | Dejavnosti | Skupina TRZIN, 16.08.2009

Skupina TRZIN, 16.08.2009

Skupina Trzin je začela telovaditi 16. avgusta 2009.Kje telovadimo: športni park pod hribom

Kdaj: 7.30-8.00, vsak dan razen nedelje in praznikov


Nekaj fotografij skupine Trzin lahko pogledate v fotogaleriji.

Projekt podpira občina Trzin.OBVESTILA SKUPINE TRZIN

31. december 2016

JUTRANJIKI SMO ZAKLJUČILI LETO PRI -10,7°C


Dobro jutro, dobro jutro, dobro jutro in sedaj tečemo tri kroge, je vaditeljica pričela z enakim in organiziranim vodenjem kot iz dneva v dan, iz meseca v mesec, in sedaj že lahko ponosno rečemo, iz leta v leto. Tako se je tudi na zadnji dan v letu 2016 pričela ob pol osmih naša jutranja telovadba po sistemu 1000 gibov v Šoli zdravja. Vsi še dodatno oblečeni in skoraj neprepoznavni smo brez problemov v ledenem jutru, temperatura na igrišču je bila -10,7°C, opravili vsakodnevno pol urno razgibavanje. Seveda je v toplem vremenu veliko lažje opravljati gibe, ker je obleka lahka in zračna, prav tako tudi obutev, pa vseeno nas ne ustavijo ne dež, ne sneg in ne mraz. Za nagrado, da se je tudi to jutro splačalo zapustiti tople postelje in zakorakati v ledeno jutro, smo še bolj veseli, ponosni in nasmejani, kot zadnjo vajo posvetili pozdravu sonca, vsak z vsakim plosknili in rekli bravo, kajti naredili smo nekaj za vztrajnost in disciplino ter tudi, in predvsem, za telo in dušo. In na to mrzlo jutro nas je po koncu vadbe resnično pozdravilo vzhajajoče sonce, in še za malenkost ohladilo to ledeno jutro, ter naredilo čudovito kuliso za skupinsko slikanje. Nato pa so bile na vrsti vrečke, ki smo jih prinesli ob prihodu, notri niso bila dodatna topla oblačila, na klop smo zlagali vse kaj drugega. V tem prazničnem jutru smo si privoščili tudi kanček kačje sline za še dodatno zdravje in proti morebitnemu prehladu, nato obvezen čajček in kavico, pa še marsikaj za v želodčke se je našlo. Nismo pa pozabili s pesmijo čestitati godovniku, ki je praznoval prav na ta dan, in članu, ki se je pred kratkim pomladil. In to, kot se spodobi, ob spremljavi poka šampanjca in zlatih mehurčkov. Voščilo obema in vsem nam pa je bilo predvsem obilo zdravja in nasvidenje takoj v drugem dnevu praznika, da nadaljujemo z delom na sebi in za sebe, torej za svoje zdravje.

Dunja Špendal

03. december 2016

Spodaj si lahko preberete članek, ki ga je Dunja Špendal napisala za časopis Društva Šola zdravja. Objavljen je bil tudi v decemberski številki Trzinskega Odseva.

31.12.2015 - Silvestrska telovadba v Športnem parku


Na silvestrovo 31. decembra smo se trzinski telovadci Šole zdravja zbrali ob 8.30 uri v Športnem parku. Termometer je kazal – 6°C, vendar nas nizka temperatura ni ustavila, da ne bi opravili jutranje vadbe. Sklenili smo krog, se pozdravili in vaditelj Silvo je pričel z vodenjem skupine.

Najprej smo segreli dlani, sledile so vaje za roke, ramena, glavo, trup, boke, vaje za ravnotežje, raztezanje, vaje za noge in nazadnje stopala. Nato je sledil pozdrav soncu z dobrimi željami in s čestitko »bravo« smo zaključili 30-minutno vadbo.

Zadovoljni, da smo tudi v takih vremenskih razmerah opravili vadbo smo odšli k "naši" bližnji klopi, ob katerih se vsako soboto po končani vadbi zberemo in pogostimo z obvezno kavico, čajem in sladicami. Na silvestrovo se je klop spremenila v bogato obloženo mizo. Čestitali in zapeli smo našemu vaditelju Silvestru, ki je praznoval god in rojstni dan. Sledila je pogostitev kot se za praznovanje silvestra spodobil. Poleg šampanjca, groga, čaja, kave in drugih napitkov, ki so nas dodobra ogreli smo poskušali mesne in sladke dobrote. Voščili smo si za praznike in zaželeli zdravja v prihodnjem letu, ter zadovoljni odhiteli domov.

Marsikdo se vpraša kaj žene te ljudi k jutranji vadbi, pa ob takih temperaturah?

Ta vadba je postala del našega vsakdana, po opravljenih vajah smo dobre volje in domov odidemo s pozitivno energijo. Odločili smo se, da želimo nekaj narediti za svoje zdravje in vsak telovadi po svojih zmožnostih in sposobnostih.

Nezahtevna telovadba je primerna za vse starosti, le bolj zgodaj je potrebno vstati bolj zgodaj, se toplo obleči in napotiti v Športni park. Uspeh je zagotovljen. Vse vaje se izvajajo stoje in v polurni vadbi se razgibajo vsi sklepi telesa ter vse mišične skupine. Telovadba na prostem, dobro počutje in prijetno druženje v skupini nas žene, da vztrajamo naprej, ter se vsakodnevno srečujemo v Športnem parku. Vodijo nas usposobljeni voditelji: Silvo, Biserka, Vera in Alma.

V imenu vseh telovadcev se vsem vaditeljem zahvaljujem za požrtvovalno vodenje in želim, da bi nas tudi v letu 2016 tako zavzeto vodili. Pridružite se nam - vsak trenutek je lahko nov začetek.

Besedilo: Majda Šilar
5. obletnica skupine ŠZ Trzin


V petek 5.9. je Društvo Šola zdravja – skupina Trzin praznovala 5 let delovanja v Trzinu. Tokrat so se člani društva dobili ob 8.00 v športnem parku Trzin. Ob praznovanju obletnice so se Trzincem pridružili tudi vadeči iz sosednjih Občin od Kamnika, preko Mengša do Domžal in izvedli vadbo 1000 gibov. po metodi idejnega vodje in ustanovitelja projekta dr. Nikolay Grishin-a, ki je v Trzinu tudi sam vodil vadbo, katere se je udeležila tui predsednica društva Zdenka Katkič. Osnovna aktivnost društva »Šola zdravja« je namreč jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih in v vsakem vremenu, zunaj na prostem bolj natančno v Športnem Parku Trzin mlake udeležujejo vodene jutranje telovadbe. Vadbo vodijo prostovoljci, ki se prej primerno usposobijo. Seveda so ob obletnici pregovorno gostoljubne Trzinke in Trzinci, z doma pečenimi dobrotami pogostili vse udeležence vadbe, ki jih je bilo tokrat okrog 100. Ob prijetni družbi so se po vadbi vsi lepo okrepčali, pokramljali in se polni energije in veseli odpravili po opravkih. Prisotne je v imenu Občine Trzin pozdravila Dunja Špendal, ki je ob tem tudi opravičila županovo odsotnost. Več v Fotogaleriji.