Domov | Dejavnosti | Skupina MEŽICA, 21.03.2016

Skupina MEŽICA, 21.03.2016Kje telovadimo
: na zelenici ob Glasbenem domu v Mežici

Kdaj: ob 7.30 vsak dan razen nedelje in praznikov


OBVESTILA SKUPINE MEŽICA


2017
_________________________________________________________________________________________________
17.06.2017 - Članice skupine ŠZ Mežica, smo se udeležile pohoda "Po poteh rudarjev". Pot je bila dolga dobrih 6 km in je potekala ob vodenju in prižganih svetilkah, po opuščenih rovih Rudnika Mežica. Po končanem pohodu in knapovški malici pa še ogled muzejske zbirke. Preživele smo lep dan in je vredno ogleda,
Lep pozdrav iz Mežica,
                                                                                                       za skupino Mežica: Hedvika Blatnik________________________________________________________________________________________________

18.04.2017 - Utrinke s srečanja ob praznovanju 1. rojstnega dne skupine Mežica poglejte na tem linku: www.youtube.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vabilo za 21. marec!

V A B I L O 

Pred letom dni smo v okviru Društva Šola zdravja ustanovili telovadno skupino v Mežici. To je bila 107. skupina v državi. Telovaditi smo pričeli na prvi pomladni dan leta 2016  in  telovadimo vsako jutro  ob pol osmih na zelenici (ali v snegu) pri Glasbenem domu; poleti je bilo že zjutraj prijetno toplo, pozimi, pri -15º smo se ogreli s hitrim gibanjem. Vztrajali smo.

Ob prvi obletnici delovanja naše skupine, vas vabimo, da se nam pridružite :

21. marca 2017

bomo  telovadili pri Glasbenem domu

ob 8.30 uri.

                                                                                                                         Za skupino: Hedvika Blatnik
     

_________________________________________________________________________________________________
11. januar 2017
-
Mraz nam ne pride do živega, tudi pri -15°C ne. Slike z utrinki naših vadb bodo posredovani naknadano.

Lep pozdrav in uspešno nadaljevanje leta 2017 vam želimo
 


2016 - začetki skupine Mežica

Zima se je počasi poslavljala iz našega prelepega gorskega kraja pod mogočno goro Peco. Končno smo dočakali prvi pomladni dan in s tem težko pričakovane vadbe "Šole zdravja".

Začeli smo tako, da nas je gospa Vida Potočnik na terapevtski skupini seznanila s programom, oziroma vajami, katerih se je pogosto udeleževala že v Piranu.

Navdušila nas je in na prvi pomladni dan smo se zbrale v naravi, na našem travniku v gozdu, kjer so nas pričakale gospe iz Dravograda. Prijazno so nam prve tri dni ponudile pomoč in nas seznanile z vajami.

Pet udeleženk naše skupine se je odločilo da bodo vodile, vsak teden ena in to izvajajo zelo strokovno, strpno in odgovorno. Spoštujem jih, ker njihovo delo res ni lahko, saj je potrebno vseh 1000 gibov spremljati s štetjem in opozorili na pravilno dihanje.


Predstavitev Šole zdravja v sklopu mežiškega poletja, foto Roman Abraham

Skupina se je v teh mesecih zelo razširila. Tudi dva moška sta zbrala pogum in se nam pridružila. Vadbo jemljemo zelo resno in večina udeležencev redno prihaja. Zelo redno prihajajo na naš travnik že zjutraj ob 7:30 tudi če je zunaj hud mraz in piha veter.V zimskem času po jutranji telovadbi, foto Roman Abraham

Med nami je čutiti povezanost, krepijo se prijetni medsebojni odnosi , izmenjujemo si svoja mnenja, koristne nasvete, predvsem pa smo vsi pozitivni in veseli .

Ponedeljkova jutra so obogatena s kavo in čajem v prijetnem prostoru. Sedaj v hladnih dneh nas Lojze pogreje s prijetnim ognjem v kaminu. Tu potekajo tudi tedenski sestanki, kjer se seznanimo z novostmi v društvu in aktualnimi dogodki. Največ pa pomeni sproščen klepet, topel nasmeh in dobre želje.

Naše starejše udeleženke si zaslužijo posebno spoštovanje, saj se zelo trudijo, vestno in zavzeto izvajajo vaje. Same pravijo, da je njihov trud poplačan, saj se dobro počutijo, okrepilo se je ravnotežje, manj je težav z bolečinami v sklepih in še in še……

ŠOLA ZDRAVJA je krasna dejavnost, dostopna vsem………bivanje na zraku, pravilno dihanje in krepitev vsake mišice v telesu…… Le kaj si lahko želimo več? Občutek, da nekaj naredimo za svoje zdravje…..ČUDOVITO.


Predstavitev naše vadbe v sklopu mežiškega poletja, foto Roman Abraham

Ob koncu pa še odlomek naše himne:
» Zavrti, poskoči, počepni, nasmej se tako in vedno bo v srcu našem toplo, toplo…..«
IN RES JE TOPLO…..

Zapisala: Milena KONEČNIK