Domov | Dejavnosti | Skupina PTUJ - Ljudski ...

Skupina PTUJ - Ljudski vrt, 13.06.2011
Kje telovadimo: ob ribniku v Ljudskem vrtu

Kdaj: ob 8. uri


Nekaj slik si lahko ogledate s klikom na povezavo.

OBVESTILA SKUPINE PTUJ - LJUDSKI VRT
______________________________________________________________
2017
______________________________________________________________

8.04.2017 - Skupina Ptuj - Ljudski vrt je ob svetovnem Dnevu zdravja telovadila skupaj z učenci OŠ Ljudski vrt. Več v Fotogaleriji...


foto: Jelka J.


28.02.2017 - V Ljudskem vrtu na Ptuju so se odločili, da bodo enkrat telovadili v "kiklcah" - in so to tudi naredili. Veter jih je sicer malo nespodobno razgaljal, motili pa so jih vsiljivi reporterji, a so telovadbo z vmesnimi smejalnimi vložki speljali do konca - do zabave ob krofih in ... Posebno presenečenje so jim s svojim obiskom pripravili učenci OŠ Ljudski vrt. Zelo so jih bili veseli! Našemili so se tudi v skupini Turnišče in Kungota pri Ptuju...
Ker je bilo lepo in zabavno, drugo leto dogodek ponovijo!


več v fotogaleriji
_____________________________________________________________________________________
3.02.2017
- objava v Štajerskem tedniku.
______________________________________________________________

17.01.2017 - En snežen pozdrav iz Ljudskega vrta.
2016
________________________________________________________________________________________
Izlet skupine Ptuj - Ljudski vrt na Pohorje, 21.07.2016


Na vroč poletni dan, 21, julija 2016, smo se iz Ljudskega vrta odpravili na Pohorje (1200 m), kjer so poletne temperature veliko bolj prijazne in te zrak v bujnih zelenih gozdovih neverjetno poživi.

TUKAJ si lahko preberete celotno besedilo in si ogledate slike našega izleta.Članki, ki jih nismo uspeli umestiti v časopis DŠZ, št. 4:


Rojstni dan

V naši skupini kar pogosto slavimo rojstne dneve. Če zagledamo za paviljonom parkiran avto, vemo, da so se z njim pripeljale dobrote za praznovanje, kar jeodlična vzpodbuda za telovadbo.

Nekega dne smo preživeli čisto običajen dan z jutranjo telovadbo. Marjana je imela rojstni dan in se je posebej potrudila speči sveže sirove pogače. A presnete pogače so se pekle predolgo, mi smo se skozi park že vračali proti domu, ko je po cesti pridrvela Marjana, parkirala kar na avtobusnem postajališču in zložila pladnje in pekače na streho avtomobila. In je bil piknik. Tisti, ki odhajajo domov po drugi poti, so ga žal zamudili in tega ne nam morejo oprostiti.

Najlažje pa je takrat,kadar sta z nami oba gospodinjca. Jelka pride na telovadbo, malo pred koncem pa se pojavi še Lojz, ki je medtem spekel sveže slanike in skuhal vino. Nazadnje se je to zgodilo v decembru, ko je še posebej prijalo, da se je kadilo iz polnih kozarcev in pesem je kar sama privrela na plan.

Marija Gabron


Zbudite otroka v sebi
Jutranja telovadba. Stojim na svojem stalnem mestu in z ostalimi oranževci pridno telovadim po navodilih vaditeljice. Le race v ribniku in ptice v krošnjah dreves so glasne in se ne dajo motiti v svojem jutranjem prebujanju. Naenkrat mi nekaj oplazi glavo. Storž! In takoj še eden! Presenečeno pogledam navzgor in vidim veverico, kako neslišno skače z drevesa na drevo. Ti? Zadene me še en storž. Pogledam levo in vidim sosedo, kako se muza. A, ti torej! Pogledam na tla, seveda, povsod leži polno storžev. Kar vabijo me, da enega poberem in ga naskrivaj vržem sosedi. Zgrešim. Poberem jih še nekaj pa vržem enega levo, pa enega desno, pa še malo dalje. Nekaj jih zadene cilj, nekaj jih zgreši, jaz pa se delam, kot da ni nič, in pridno telovadim. Bum! Spet me eden zadene v glavo, drugi v hrbet, tretji pade pred mano na tla. Pogledam … Od kod in kdo?! Nič, vsi okoli mene zavzeto telovadijo in se delajo, kot da nič ni. Nasmehnem se in pogledam ostale telovadce. Nekdo mi nasmeh vrne, drugi kot v transu telovadi, tretji grdo pogleduje proti našemu koncu. Pogledam vaditeljico, ki občasno pogleda v našo smer in si verjetno misli, da smo kot otroci v vrtcu.

Pa kaj zato, dragi moji, če se malo pozabavamo s storžki med telovadbo. Ja, nekateri še znamo zbuditi otroka v sebi. Leta niso pomembna, le kdo bi se sekiral, kaj rečejo ali si mislijo drugi. V naših letih nam je dovoljena in oproščena tudi taka kratka popestritev jutranje telovadbe.

Vas mika, da bi tudi vi, dragi oranževci, poiskali otroka v sebi? Pa dajte! Le kdo vam brani!

Boža Papež
_________________________________________________________

Peter skače, Peter (spet) skače!
Vse življenje – skoraj vse – sem lovec, vodnik lovskega psa Ramba, pohodnik, torej naj bi bil v dobri kondiciji. In moj lovski pes tudi. Ampak on je mlad, sam pa nisem več v čisto rosnih letih in nekega dne se je zgodilo, nekaj prav posebnega.Rambo je preskočil jarek; nisem ga mogel zadržati, preskočiti jarka pa tudi ne,tako sem se znašel v ne ravno dostojanstvenem položaju! Na skrivaj sem pogledal okrog sebe, če me kdo vidi,se jezil na psa, nase in na ves svet, a je, kar je! Vnaprej moram biti bolj previden.

Kljub temu, da nisem več šoloobvezen, sem pričel hoditi v ŠOLO ZDRAVJA, ko se je to pri nas začelo. Seveda me je »prisilila« žena!

A pomembni so rezultati.Ne da bi se prav zavedel kdaj, sem ugotovil, da psa spet obvladam in ga vodim na sprehod jaz in ne več on mene. Tega se veselim ,kar je tudi eden od dobrih učinkov vsakodnevne vadbe!

Petrovo pripoved zapisala Marija


2015
_____________________________________________________________________

Pozdravljeni, oranžni sončki,

Sedite, vzemite si čas in uživajte! Mi, ki smo danes v Ljudskem vrtu telovadili z učenci iz OŠ Ljudski vrt, vem, da bomo uživali, kot smo ob današnjem druženju! Hvala vsem učencem in učiteljici Karmen in učitelju Ivanu, da so se nam pridružili!
Drugi pa - malo potrpljenja, ker nisem nič brisala in dobite še nekaj »paketov!«
Foto: Marjeta Moran; pozdrav od Marije______________________________________________________________

V petek 11. septembra 2015 smo imeli v Narodnem domu na Ptuju, predavanje "Vsak trenutek je lahko nov začetek". Dr. Grishin nam je v skoraj 2h urah vlival znanje in praktične primere, kako ohranjat zdravje. Žal, lepo vreme in veliko izletov ni napolnilo lepe dvorane.
Foto: Zdenka Katkič in Neda Galijaš

_____________________________________________________________________
"ŽUPANI MED NAMI"
13. junija 2015 - je skupina Ptuj Ljudski vrt praznovala 4. obletnico. Z nami je telovadil tudi župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in direktorica zdravstvenega doma Metka PETEK UHAN, dr.med.,spec.splošne medicine.
Imeli smo kratek tečaj oživljanja z reševalci iz Nujne medicinske pomoči.
FOTO: Ida in Maks
fotogalerija
________________________________________________________________________________________
1. maj 2015 - Pozdrav s prvomajskega pohoda – na sliki smo samo oranžni, ki smo bili bolj hitri, tudi nageljčka še nimamo, ker najprej je treba poskrbeti za hrano (bon v roki) in pijačo! 
Fotografirala je Marjeta Moran (ki se ji je mudilo na start kolesarjev, mi smo pa že s triurnega pohoda!).
_______________________________________________________________________________________
Velikonočnice na Boču

20. marca 2015 - Po jutranji telovadbi smo se odpeljali v Poljčane in se povzpeli na BOČ, kjer smo občudovali lepotico VELIKONOČNICO, ki je tam doma.
(foto: Marjeta Moran)


_______________________________________________________________________________________

2014
_______________________________________________________________________________________

18. julija 2014 - Skupina Ptuj - Ljudski vrt je letos proslavljala svojo 3. obletnico . Z njimi so bili člani skupine Hajdina, Spuhlja in Slovenska Bistrica.

več utrinkov s 3. obletnice v Fotogaleriji ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2013
_______________________________________________________________________________________
V nedeljo, 8. septembra 2013 se je skupina Ptuj predstavila s telovadbo "1000 gibov" svojim občanom.  V okviru "Športnega vikenda Ptuj", ki ga je organiziral Športni zavod Ptuj je 21 udeležencev telovadilo v Mestnem parku (ob mestnem stadionu) v okviru programa "predstavitev klubov in društev. Nekaj utrinkov s tega dogodka si lahkio ogledate v naši fotogaleriji.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------