Domov | Dejavnosti | Skupina METLIKA, 2.02.2015

Skupina METLIKA, 2.02.2015


Kje telovadimo: na Pungertu
Kdaj: ob 7.30OBVESTILA SKUPINE METLIKA

2017
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŠOLA ZDRAVJA SE USPEŠNO ŠIRI TUDI V OŠ METLIKA IN SUHOR
Vztrajnost dobra volja in oranžna barva so razpoznavni znaki članic šole zdravja. Vsak dan ob 7.30 uri se veselo zberemo na športnih igriščih in naredimo 1000 gibov za boljšo gibljivost telesa, se družimo in izobražujemo. Vse to ni ostalo neopaženo.
Z učiteljico Barbaro Cesar, ki je koordinatorica projekta FIT4KID na OŠ Metlika, sva se že dalj časa dogovarjali in usklajevali datum začetka vaj na OŠ z namenom, da pred poukom z učenci in nekaterimi učitelji izvedemo vaje ŠOLE ZDRAVJA.
Projekt FIT4 KID je mednarodni projekt promocije gibalno športne aktivnosti za krepitev in ohranjanje zdravja otrok. Vzpodbuja povečanje kakovosti in količine gibalno-športnih aktivnosti, k redni gibalni aktivnosti, ki naj preraste v življenjski slog in ne le obveznost, hkrati pa tudi prenos pozitivnega vzorca na otroke in starše.
V šolski avli se nas je zbralo zelo veliko. Notranji krog so bili učenci nižjih razredov, zunanji krog pa učenci višjih razredov in nekateri učitelji.
Vsi so z zanimanjem ponavljali vaje, katere sem izvajala v sredini kroga. Skupaj smo naredili nekaj vaj z manj ponovitvami, katerim so uspešno sledili.
Skupaj z učitelji smo ugotavljali, da so vaje koristne zlasti pred poukom. Učenci se bodo po vajah lažje osredotočili na pouk. Nadaljevanje jutranje telovadbe v OŠ Metlika po metodi 1000 gibov po dr. N. Grishinu bo vodila naša članica ŠZ Metlika Branka Matkovič, ki je usposobljena za vaditeljico in zaposlena na OŠ Metlika.
Vsak petek se skupini ŠZ Suhor pridružijo tudi učenci OŠ Suhor, ki vaje z navdušenjem izvajajo.
Prvi koraki so narejeni in upam, da bodo to pozitivno prakso nadaljevali tudi s šolsko mladino.
Zapisala in telovadila: Milena* Pavlovič
Metlika, februar 2017več v FOTOGALERIJI
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRONIKA 2016,


Film: Vir življenja v METLIKI