Delavnica Priložnost za razvoj podeželja in financiranje projektov – LAS in Strategija lokalnega razvoja

Stičišče NVO osrednje Slovenije vabi nevladne organizacije z območja občin Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice, da se udeležijo delavnice Priložnost za razvoj podeželja in financiranje projektov – LAS in Strategija lokalnega razvoja, v torek, 9. 6. 2015, od 17.00 do 19.30, na Vojkovi cesti 63, v Ljubljani.

Na delavnici bomo skupaj s predstavnikom Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), ki vodi proces vzpostavljanja Lokalne akcijske skupine (LAS) za območje občin Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice pregledali dosedanje aktivnosti in rezultate v procesu ter podali svoj doprinost k pripravi Strategije lokalnega razvoja (SLR) za programsko obdobje 2014–2020. SLR je ključni dokument za delovanje vsake LAS, na podlagi katerega se izberejo projekti za izvedbo ter posledično delijo in upravljajo finančna sredstva, ki so posamezni LAS dodeljena. SLR za območje občin Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice je trenutno v fazi priprave, kar pomeni, da poteka identifikacija in nabor projektnih predlogov za umestitev v SLR.

Namen delavnice je spodbuditi vključevanje nevladnih organizacij v LAS in pripravo SLR. V praktičnem delu delavnice bomo oblikovali projektne predloge za umestitev v SLR in tako stopili korak bližje k uresničitvi idej oziroma ciljev nevladnih organizacij.

Program:
17.00–17.30 Predstavitev dosedanjih aktivnosti pri oblikovanju LAS in predstavitev priprave Strategije lokalnega razvoja 2014–2020 (mag. Roman Medved)
17.30–19.00 Prepoznavanje idej, iskanje sinergij in oblikovanje projektnih predlogov
19.00–19.30 Pregled rezultatov delavnice in zaključki

Potrditev udeležbe nam sporočite na darja.krstic@consulta.si ali po telefonu na 059 927 619 do 6. 6. 2015.

Če želite črpati sredstva iz razpisov LAS, se v proces vključite že v fazi oblikovanja dokumenta, ki bo podlaga za razpise.

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.