Domov | Fotogalerija

Fotogalerija

Člani Društva študentov geologije so obiskali Stalno zbirkov prodnikov na Bregu pri Litiji, 11. julij 2016

V okviru geološkega tabora so člani društva študentov  geologije obiskali Stalno zbirko savskih prodnikov na Bregu pri Litiji. V uvodu jih je pozdravila predsednica Društva Laz, Mojca Hauptman,  in jim predstavila zgodbo o nastanku zbirke. Društvo Laz je namreč upravljavec ...

Poletna muzejska noč v zbirki prodnikov na Bregu pri Litiji - 18. junij 2016

 V želji da domačinom, kot tudi obiskovalcem od drugod približamo stalno zbirko prodnikov, za katero skrbimo od leta 2009 dalje, smo letos že drugič pripravili program od 18. do 24. ure, tako kot večina muzejev in zbirk po Sloveniji. 

Ženski pevski zbor gostoval na Madžarskem 11. in 12. junija 2016

Med 11. in 12. junijem 2106 se je Ženski pevski zbor (ŽPZ) Laz iz Jablaniške doline udeležil  srečanja vasi, krajev in mest, ki v svojem nazivu nosijo ime sv. Martina. Srečanje je potekalo Sombotelu,  na Madžarskem, kjer se je sv. Martin rodil pred 1700 leti. 

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji - 29. maj 2016

Na Bregu pri Litiji je Društvo za razvoj podeželja LAZ v nedeljo 29.5.2016 organiziralo že 8. tradicionalno prireditev Dan jagod in špargljev.

13. pohod po Jablaniški poti minil v lepem spomladanskem vzdušju

Sobota, 2.4.2016 je bila Jablaniška dolina v duhu že tradicionalnega 13. pohoda po Jablaniški poti. Množico pohodnikov je pričakala nasmejana skupina prostovoljk iz vrst društva Laz, ki je bil ponovno organizator pohoda. 

Predavanje »Nega in vzdrževanje rastlin in vrtov v spomladanskem in poletnem času

Predavanje Nega in vzdrževanje rastlin in vrtov v spomladanskem in poletnem času je bilo v  četrtek, 3. marca 2016 v dvorani gasilskega doma v Zgornji Jablanici. Predavanje je vodil g. Anton Klinc, vrtnar iz Moravč pri Gabrovki.

Redni letni Občni zbor Društva Laz v volilnem letu, 27. februar 2016

Društvo za razvoj podeželja Laz je imelo v soboto, 27. februarja letni občin zbor društva,  na katerega so bili vabljeni vsi člani in njihovi simpatizerji. 

Društvo Laz na sejmu Natour Alpe – Adria v Ljubljani, 28.- 30. januarja 2016

Društvo za razvoj podeželja Laz se vsako leto predstavi na največjem turističnem sejmu v Sloveniji, Natour Alpe – Adria, ki se odvija konec januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letošnje leto se je društvo na sejmu predstavljalo od četrtka, 28. do sobote, 30. ...