Domov | Dejavnosti | Prireditve

Prireditve

ČISTILNA AKCIJA: Vsako leto jo organiziramo konec marca oziroma v začetku aprila. Veseli smo, da je udeležba krajanov vsako leto številčnejša.

PRVOM
AJSKI POHOD: Ob 9.uri se ob zvokih prvomajske koračnice pohodniki zberemo na igrišču. Pohod je voden in vsako leto si izberemo drugo smer Ihanskih gričev. Ne smemo pozabiti na žig in naše zgibanke v obliki pujska in nagrade, ki nas bo čakala na vsak peti pohod. Po končanem pohodu pa ni boljšega kot prvomajski golaž, pijača in prijetno druženje pohodnikov.


TRŽNICA V IHANU: 26. junija je ihanski krajevni praznik. Ob tej priložnosti vedno sodelujemo na »Tržnici« z različnimi tematskimi vsebinami, ki jih predčasno določimo v povezavi s Krajevno skupnostjo in Kulturnim društvom Ihan. V septembru pa se vsako leto udeležimo Hitovega sejmarjenja v Domžalah in na stojnici predstavimo različne kulinarične dobrote, ki nam jih pripravijo naše pridne gospodinje.

IZLET:
V mesecu oktobru organiziramo izlet za člane TD Ihan. Ob prijetnem druženju in lepotah naše Slovenije si vedno naredimo načrte za naprej.
POKUŠINI VIN: Za nami je trgatev in le zakaj ne bi naši krajani poizkusili kaj sta nama naša trta in skrbno opravljeno delo dala. V mesecu novembru po Martinu se dobimo v Domu krajanov v Ihanu na pokušini vin Ihanskega okoliša. Ne ocenjujemo samo vin, poudarek damo tudi na skrbno pripravljen pogrinek. Najboljšo kapljico in pogrinek tudi s praktičnim darilom nagradimo.

MIKLAVŽ:
Veseli december je tu. Le česa se naši najmlajši najbolj veselijo? Seveda Sv. Miklavža, ki nas pod vodstvom TD Ihan obišče vsako leto na predvečer. S prijetnim kulturnim programom in darilcem obdarimo naše otroke.
 
 
ŽEGNANJE KONJ: Dan po Božiču praznuje sv.Štefan. Na ta dan konjeniki pripeljejo po drugi sv. maši svoje konje na blagoslov konj. Ob blagoslovu prejme vsak konjenik simbolično darilo TD Ihan, nakar sledi prijetno druženje konjenikov.