Domov | Zgodilo se je

Zgodilo se je

Glasbena šola Rakovnik – Grajski večer

V sredo, 21. marca 2012 ob 20. uri smo Ragle v dvorani rakovniške glasbene šole v okviru Grajskega večera 62 na povabilo g. Jožeta Zadravca pripravile koncert ob materinskem dnevu. Koncert so popestrili tudi naši otroci. 

Vrtec v Dutovljah in otroška folklorna skupina Kamenčki v Sežani

26. aprila 2012 smo Ragle obiskale otroško folklorno skupino Kamenčki v Sežani in otroke v vrtcu v Dutovljah ter jim predstavile raznolikost slovenske ljudske glasbe. 

Dobrodelni koncert »Na krilih ljubezni«

V petek 11. maja 2012 ob 19. uri smo v telovadnici OŠ Veliki Gaber pele na dobrodelnem koncertu OŠ Veliki Gaber in vrtca Sončnica.

Ljudski pevci iz Boštanja

V petek 1. junija 2012 ob 19. uri smo Ragle pele na tradicionalnem koncertu Ljudskih pevcev iz Boštanja “Tako se je pelo nekoč”. 

Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž

V petek 15. junija 2012 ob 20. uri smo na zunanjem odru na prizorišču pred Občino Trebnje Ragle pele na območnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. 

Regijsko srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž

V sredo 29. avgusta 2012 ob 20. uri smo pri Treh farah v Rosalnicah pri Metliki pele na regijskem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Posavja, Dolenjske in Bele krajine.

Poroka

8. septembra 2012 smo v cerkvi sv. Jurija v Šentjuriju na Dolenjskem z ljudskimi pesmimi ženina in nevesto pospremile v zakonski stan.

Dom starejših občanov Trebnje

 V soboto dopoldne 13. oktobra 2012 smo Ragle na povabilo Leo Kluba Trebnje obiskale oskrbovance Doma starejših občanov Trebnje. 

Srečanje ljudskih pevcev pri Kolednikih iz Bušeče vasi

13. oktobra 2012 smo Ragle pele na srečanju ljudskih pevcev v Cerkljah ob Krki, ki so ga priredili Koledniki iz Bušeče vasi ob 15. obletnici delovanja.

15. obletnica skupine Zarja iz Račne

20. oktobra 2012 ob 18. uri v K.D. Račna je skupina pevcev Zarja iz Račne praznovala 15. obletnico. Zapele smo tudi Ragle. 

Jenkov večer: Janez Ramoveš in Ragle v Knjigarni Goga

25. oktobra 2012 se je v knjigarni novomeške založbe Goga predstavil Jenkov nagrajenec Janez Ramoveš, ki je prestižno pesniško nagrado za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let dobil za zbirko Skuz okn strejlam kurente. Program smo s petjem zapolnile Ragle.

Razhodnja 2012

Ob zaključku Levstikovega pohoda Od Litije do Čateža smo v soboto, 10. novembra ob 13. uri, nastopile tudi Ragle.

Martinovanje v Beli krajini 2012

V soboto, 10. novembra  zvečer, smo ljudske pesmi o vinu pele na martinovanju v Črnomlju.

Letni koncert Marijinih pesmi na Zaplazu

V četrtek, 15. novembra, 5 minut pred 6. uro zvečer, se je v cerkvi na Zaplazu začel naš letni koncert z mašo. Pele smo manj znane Marijine pesmi. Po koncertu smo z obiskovalci prižgali svečke in se skupaj s pesmijo odpravili do bližnjega Marijinega studenca. Bilo je čarobno.

Slonenski večer s Kocjanovimi

21. decembra 2012 smo priredili slovenski večer, na katerem so nam peli Kocjanovi bratje in sestre.