Podelitev naziva Prostovoljstvu prijazno mesto

S podelitvijo naziva: Prostovoljstvu prijazno mesto bi Slovenska filantropija rada izpostavila občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto se v letu 2014 podeljuje prvič. Povabilo je namenjeno promociji dobrih praks. Predlagatelj naziva je lahko občina sama ali prostovoljska organizacija s sedežem ali poslovno enoto v občini. Naziv ima poudarek na aktivnem prispevku občine, občinske uprave k podpori prostovoljskemu sektorju. Občina mora, za prejem naziva, dosegati določene osnovne kriterije, ki so navedeni v Postopku pridobitve naziva Prostovoljstvu prijazno mesto.

Rok za oddajo predlogov je 26. april 2014.

Naziv bo slovesno podeljen na osrednji prireditvi Festivala prostovoljstva, ki bo predvidoma potekala 22. maja 2014 v Ljubljani. Pred podelitvijo bo organizirana tudi okrogla miza, na kateri bodo lahko predstavniki občin, prejemnic priznanja, predstavili svoje vizije razvoja prostovoljstva na lokalni ravni.

Več o postopku prijave in prijavnico najdete na spletni strani Slovenske filantropije.

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.