Izbor predstavnikov NVO v Svet Vlade RS za razvoj nevladnih in prostovoljskih organizacij

1. julija poteče rok za oddajo kandidature za izbor 7 predstavnikov in njihovih namestnikov v Svet Vlade RS za razvoj nevladnih in prostovoljskih organizacij.  

Na podlagi zaprosila Ministrstva za javno upravo ter v skladu z rezultati glasovanja NVO o najprimernejem načinu izbora razpisujejo CNVOS, SKUP, ZDOS in ZSU postopek izbora 7 predstavnikov NVO in 7 njihovih namestnikov v Svet Vlade RS za razvoj nevladnih in prostovoljskih organizacij.
Vsaka NVO ali NVO mreža/zveza lahko v nominacijskem postopku imenuje po enega kandidata/kandidatko. Po izteku roka za nominacijo se med kandidati skuša poiskati soglasje o 7 predstavnikih in 7 namestnikih. Če soglasje ni doseženo, se izvedejo splošne volitve.

Nominacijski postopek začne teči z današnjim dnem (22. junij), vsaka NVO ali NVO mreža/zveza pa lahko nominira (samo) enega (1) kandidata.

Obrazec za kandidaturo je dostopen na tej povezavi

Kandidature zbiramo po elektronski pošti na svetnvo@gmail.com, oddati pa jih je mogoče tudi po fizični pošti na naslov CNVOS, Povšetova 37, 1000 Ljubljana ali po faksu na 01 542 14 24.

Kandidature morajo na zgornje naslove prispeti do vključno petka, 1. julija 2011 (ne glede na način oddaje).

Po izteku nominacijskega postopka bo organizirana javna predstavitev kandidatov, kjer bo med njimi skušano doseči soglasje o 7 predstavnikih in 7 namestnikih. V kolikor soglasje ne bo doseženo, se bodo izvedle splošne volitve. Vse prejete kandidature bodo v ta namen objavljene na spletnih straneh, pravico do glasovanja pa bo imela vsaka NVO ali NVO mreža/zveza.

Za postopek izbora predstavnika NVO v Svet Vlade RS za razvoj nevladnih organizacij velja naslednji rokovnik:

22. 6. 2011: pričetek kandidacijskega roka
1. 7. 2011: konec kandidacijskega roka
2. 7. – 10. 7. 2011: v tem obdobju se organizira predstavitev vseh kandidatov, kjer se skuša doseči soglasje o predstavnikih in namestnikih
11. 7. 2011: razpis splošnih volitev o predstavnikih in namestnikih (pogojno, če soglasje ni doseženo)
18. 7. 2011: konec volitev (pogojno)

VIR: CNVOS

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.