Začenja se natečaj za Nagrado ERSTE Sklada za družbena vključevanja 2013

V skladu za nagrado je 610.000 Evrov Iz srednje in jugovzhodne Evrope bodo nagradili kar 33 projektov s področja družbenih vključevanj.  

ERSTE Sklad v 13 državah srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope: v Avstriji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Moldaviji, Romuniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Sloveniji, Makedoniji, Črni gori, Srbiji in na Kosovu, že četrtič zapored objavlja razpis za Nagrado ERSTE Sklada za družbena vključevanja. Natečaj je namenjen neprofitnim organizacijam, ki imajo ali načrtujejo učinkovite, inovativne in trajnostne projekte, ki prispevajo k družbenemu vključevanju enega (ali več) marginaliziranih skupin (etnične manjšine, ljudje s posebnimi potrebami, člani LGBT skupnosti, odvisniki, otroci, starejši, ženske, brezdomci, Romi, priseljenci, revni, zaporniki, begunci, itd.).

Vloge bo mogoče poslati med 3. septembrom in 11. novembrom 2012, s strani www.socialintegration.org/register

Poleg nagrade v višini 610.000 evrov, bo 33 zmagovalnih organizacij (30 zmagovalnih projektov, dve posebni nagradi žirije in nagrada strokovne žirije) tudi v prihodnjih dveh letih imelo podporo svetovalca pri odnosih z javnostmi. Poleg tega bodo vse organizacije ožjega izbora (približno 130 organizacij iz vseh sodelujočih držav) povabljene, da postanejo del Akademije nevladnih organizacij ERSTE Sklada,. v kateri si bodo lahko izmenjevale znanja in izkušnje z namenom utrditi svoje zmogljivosti na različnih področjih: odnosi z javnostmi in odnosi z mediji, zbiranje sredstev, socialno podjetništvo in organizacijske identitete.

"Nagrado ERSTE Sklada za družbena vključevanja bomo podelili že četrtič. Veseli smo, da se je projekt tako razvil v petih letih svojega obstoja - od preprostega koncepta nagrade iz leta 2007, namenjene nevladnim organizacijam v štirih državah, do kompleksnega programa družbenega vključevanja, ki se razvija v 13 državah v letih 2012/2013. Pomembno je, da postane področje nevladnih organizacij vedno bolj opazno, saj slednje lahko tako pritegnejo nove vire financiranja in tudi spodbujajo posameznike k prizadevanju za splošno blaginjo družbe. Zaradi tega se naša podpora ne zaključi s podelitvijo nagrad, ki bo potekala junija 2013, ampak nadaljujemo sodelovanje z vsemi organizacijami iz ožjega izbora za nagrado, "je dejal Dejan Petrović, vodja projekta Nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja.

Letošnje dobitnike Nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja 2013, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo razglasili na podelitvi nagrad, ki bo potekala na Dunaju junija 2013.

Na zadnjem natečaju ERSTE Sklada za družbena vključevanja je mednarodna žirija nagrajence izbrala med 132 projekti iz ožjega izbora, te pa so pred tem ocenjevali strokovnjaki iz posameznih dežel med 1850 projekti, ki so prispeli na natečaj. V Sloveniji je bilo v ožji izbor uvrščenih 6 organizacij in sicer Zavod Kitch, Misija*S, MKZ Rakitna, Kralji ulice, Mule in Hospic. Posebno nagrado žirije v vrednosti 15.000 € je prejel Hospic.

Za več informacij obiščite: www.socialintegration.org

Stik: ERSTE Sklad, Oddelek za komunikacije,
Jovana Trifunović - Tel. +43 50100 15844,
e-naslov: jovana.trifunovic@erstestiftung.org

PR agencija ERSTE Sklada - Executive Group
Naslov: Knez Mihailova 9, 11000 Beograd, Srbija
Zanjo v Sloveniji: Natalija Gorščak – tel.: +386 40 99 65 06,
e-naslov: natalija.gorscak@gmail.com

VIR: ERSTE
 

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.