Razvojni teambuilding programi in družbeno odgovorno delovanje

Obvladovanje stresa, prebujanje kreativnega potenciala, razvoj komunikacijskih sposobnosti, ciljna usmerjenost, proaktivnost ob novih izzivih … Nevladne organizacije ponujajo stimulativno okolje za razvoj natančno izbranih znanj, veščin in kompetenc vaših zaposlenih.

Z akcijo Dober tim se gradi v NVO smo razvili možnost teambuildinga v nevladnih organizacijah preko katerih bomo aktivnosti podjetij za spodbujanje motivacije zaposlenih povezali s spoznavanjem NVO in pomočjo neki konkretni NVO. Sodelovanje med podjetji in nevladnimi organizacijami namreč še vedno temelji predvsem na donacijah in sponzorstvih, le redko takšno sodelovanje preraste v partnerstvo pri izvajanju aktivnosti ali v ponujanje storitev NVO podjetjem.

Tako so s pomočjo strokovnjaka za teambuilding nastali razvojni teambuildin programi s katerimi dosežemo dva cilja hkrati: povežemo tim in pri tem naredimo tudi dobro delo.

V sodelovanju Stičišča NVO osrednje Slovenije, Avto moto zveze Slovenije, Turističnega društva Kamniška Bistrica, Centra Zarja in prof. dr. Mateja Tuška so nastali naslednji programi za razvoj kadrov v podjetjih:


PROGRAM: Z VARNO VOŽNJO HITREJE DO CILJA

Z nepozabno izkušnjo na poligonu AMZS centra varne vožnje do večje varnosti v prometu

Program je kombinacija elementov varne in varčne vožnje. Tehnike in vsebine so prilagojene potrebam ljudi, ki se v vsakdanjem življenju pogosto srečujejo s stresom, težkimi odločitvami in časovnim deficitom, kar močno vpliva tudi na vožnjo. S pomočjo naprave, ki meri porabo goriva udeleženci spoznajo ali na porabo vpliva izbira prestave, kako pravilno speljevati in ali počasna vožnja pomeni tudi varčno vožnjo. Preizkus s pijanimi očali je priložnost, da v treznem stanju dobijo izkušnjo poslabšanja orientacije v prostoru. Na koncu se vsi vozniki pomerijo še v spretnostni preizkušnji. Več...
NVO: Avto moto zveza Slovenije


PROGRAM: TIMSKI IZZIV V KAMNIŠKI BISTRICI

Krepite vezi svojega tima v naravnem okolju Kamniške Bistrice

V objemu naravnega okolja se bodo vaši zaposleni srečali z opravili skrbnikov lepot Kamniške Bistrice in kot tim poskrbeli za urejenost pešpoti in obnovo smerokazov. Skupna priprava kosila bo spoščujoč izziv za celoten tim. Lov za zakladom pa bo krepil tekmovalni duh, povezovanje tima, usklajenost in zaupanje med zaposlenimi. Vseboval bo elemente pohodništva, orientacije, lokostrelstva, plezanja in ročnih spretnosti. Dan bomo zaključili z zabavnimi timskimi karaokami, ki bodo poskrbele za sproščenost vzdušja in trdnejše vezi tima. Več... 
NVO: Turistično društvo Kamniška Bistrica


PROGRAM: ZA DOBRO KONDICIJO MOŽGANOV V TIMU 

Vse je v naših glavah - začnimo jo uporabljati učinkovito

Spoznali boste delovanje možganov in kaj lahko kot posamezniki naredimo za njihovo zdravje. S tem novim znanjem in zavedanjem posledic poškod ali bolezni možganov bomo v prostorih Centra Zarja skupaj z uporabniki postavljeni pred številne izzive, ki jih bomo morali skupaj rešiti. Krepili bomo ustvarjalno načrtovanje izvedbe aktivnosti, razumevanje potreb posameznika, krepili komunikacijske spretnosti in socialne veščine. Vaši zaposleni se bodo naučili trenirati svoje možgane in jih ohranjati v kondiciji, ki bo v prihodnje prinesla nove uspehe. Vmes pa bomo uživali v hrani, ki je dobra za možgane. Več...
NVO: Center Zarja

Na podlagi pričakovanj in ciljev podjetja se oblikuje načrt dela, sestavljen iz dinamičnih vaj in nalog, ki kar najbolj celostno angažirajo člane timov.
 
Za dodatne informacije smo vam na voljo na naslovu klara@srce-me-povezuje.si ali telefonu 040 365 850.

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.