Domov | Dejavnosti | Taborjenje

Taborjenje

Tudi ti že odštevaš dneve do konca šolskega leta? Ali še bolje, do začetka POČITNIC? Mi tudi! 
 
ZDAJ PA POMEMBNO OBVESTILO ZATE IN ZA TVOJE STARŠE!
 
V BELEŽKI SI REZERVIRAJ TERMIN MED 25.6. IN 28.6.2020!
 
Ekipa vodnikov zate namreč tudi letos organizira že tradicionalni, 24. tabor v Turnšah! 
 
Saj veš, tisti tabor, kjer se vsako leto za štiri dni prelevimo v skoraj čisto prave tabornike, ki skupaj s prijatelji noči prespijo v šotorih, ki se vozijo s kanuji, se vedno kaj novega naučijo in se predvsem ZABAVAJO!
 
Letošnji tabor smo naslovili HARRY POTTER! Tebi in tvojim staršem zagotavljamo, da smo ustvarili res pester izbor magičnih in čarobnih dogodkov. 
 
 
Cena taborjenja ostaja enaka kot vsa leta do sedaj.
Člani društva: 60€ za prvega otroka, 50€ za drugega, tretjega otroka, itd...
Nečlani društva: 100€ za prvega otroka, 90€ za drugega, tretjega otroka, itd...

Tabornino in stroške postavljanja in podiranja bomo poravnali po otvoritvi prireditve.


Prijave sprejemamo na naslednjih dveh elektronskih naslovih:

trd.turnse.cesenik@gmail.com & luka.kotnik10@gmail.com 
Če so se ob branju tega zapisa pojavila kakšna vprašanja, naj nas tvoji starši le pokličejo in z veseljem bomo odgovorili nanje.
 
Nikar ne odlašajte s prijavo, obljubljamo, da Vam ne bo žal!
Se vidimo junija, do takrat pa: Z-D-R-A-V-O, zdravo, zdravo, zdravo!

Luka Kotnik, taborovodja
KONTAKT: 041517311
 
 
 
 Na kratko o našem taborjenju  

Poletje je čas za kratke rokave, brezskrbne dneve brez domačih nalog, kopalkanje in čas za druženje s prijatelji. In čas za taborjenje v naravi! Na obrobju vasi Turnše bomo v Turistično rekreativnem društvu Turnše – Češenik že 22(ja, dvaindvajseto!) leto zapored priredili taborjenje za naše najmlajše.

Ideja o taborjenju je pred davniiimi leti zrastla na zelniku idejne vodje tabora, sedajšnji starešine – Katje Jeraj Kolenko. V želji, da bi otrokom iz vasi popestrila počitniški dan in na njih prenesla nekaj taborniških veščin, je organizirala prvi počitniški taborni dan. In dogodivščina se je začela. Krajanom vasice Turnše in Češenik je prešlo v navado, da vsako leto ob zaključku šolskega leta svoje otroke pošljejo na taborjenje na prireditveni prostor.

Letos tabor prevzema Zala Hrovat. Prepričani smo, da ji bo z njeno zagnanostjo, pozitivnostjo in dobro voljo uspelo izpeljati super otroško taborjenje, na pomoč pa ji bo seveda priskočila ekipa pridnih vodnic in vodnikov:Ana, Ana, Anja, Ema, Urška, Miha, Gašper, Simon, Evgen, Andrej, starešina Katja Jeraj Kolenko in gospodar Alojz Kolenko. 

In kaj počnemo na taborjenju?

Najprej se seveda spoznamo ob zabavnih igricah. Otroci se nato prek igre razvrstijo v skupine oz. vode (razvrščeni so po starosti), vsak vod pa vodita dva vodnika. Vsak dan poteka po dnevnem redu. Tekom taborjenja obnovimo znanje nekaterih taborniških veščin, iščemo zaklad, ustvarjamo, se igramo, čofotamo na bazenu, raziskujemo gozd, noči pa prespimo v šotorih. Starejši vod (otroci od 12-15 let oz. po dogovoru) se tekom taborjenja udeležijo bivakiranja(traja en dan taborjenja). Svoje taborniško znanje morajo namreč uporabiti v 'divjini' gozda – sami si postavijo šotore s pomočjo šotork, izkopljejo kurišče, pripravijo drva, skuhajo večerjo, lotijo pa se tudi prav posebnega podviga – kraje zastave taboru. Upamo, da jim letošnje leto to preprečimo :) Vsak večer zaključimo ob tabornem ognju, kjer se družimo ob prepevanju taborniških pesmi.

     

 

Dnevni red

7.15 vstajanje za vodnike14.30 popoldanske aktivnosti
7.30 vstajanje za taboreče17.00 malica
7.40 jutranja telovadba17.15 nadaljevanje popoldanskih aktivnosti
8.00 jutranji zbor z dvigom zastave19.00 večerni zbor s spuščanjem zastave
8.15 zajtrk19.15 večerja
8.45 umivanje, pospravljanje in urejanje šotorov19.45 umivanje
9.45 pregled in ocenjevanje šotorov20.00 priprave na večer
10.00 dopoldanske aktivnosti21.00 večer ob ognju
13.00 kosilo in počitek po kosilu22.00 čas za spanjeNekaj dodatnih informacij za starše:

Obiski: v večernih urah, po zaključku dnevnega programa (od 21h dalje se nam lahko pridružite pri večernem ognju). Med dnevom obiski NISO dovoljeni!!, saj s svojo prisotnostjo motite potek programa.

Večer za starše: za več informacij spremljajte stenčas!


Cena: 60€ za člane TRD TČ in 100€ za ostale udeležence. Za člane društva namreč del prijavnine pokrije TRD TČ. Včlanitev v društvo tekom leta ni možna!


V ceno taborjenja je vključeno:
• prehrana,
• izvedba programa,
• material za program,
• organizacija programa,
• majica.

V primeru odpovedi prijave pred taborjenjem se povrne del prijavnine, del pa se zadrži zaradi stroškov, ki so že nastali (vrednost znaša 20€).

Rok oddaje prijavnice:20.6.2020

Za ostale informacije se obrnite na zgornja e-mail naslova ali pokličite taborovodjo, v času tabora pa spremljajte STENČAS, ki bo postavljen v taboru!
Prijavnico najdete na povezavi :)
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGfGKOmr1nJBnQ8BuScfyEecAOOa-WYZNiOabzbSdh5_9rSA/viewform


Seznam opreme za taborjenje 
pa najdete tukaj.