Domov | Dejavnosti | Taborjenje

Taborjenje

 

 DRAGI TABORNIK!

Tudi ti že odštevaš dneve do konca šolskega leta? Ali še bolje, do začetka POČITNIC? Mi tudi! 

ZDAJ PA POMEMBNO OBVESTILO ZATE IN ZA TVOJE STARŠE!

V BELEŽKI SI REZERVIRAJ TERMIN MED 25.6. IN 28.6.2021!

Ekipa vodnikov zate namreč tudi letos organizira že tradicionalni, 25. tabor v Turnšah! 

Saj veš, tisti tabor, kjer se vsako leto za štiri dni prelevimo v skoraj čisto prave tabornike, ki skupaj s prijatelji noči prespijo v šotorih, ki se vozijo s kanuji, se vedno kaj novega naučijo in se predvsem ZABAVAJO!

Letošnji tabor smo naslovili ČOKOLADNA DEŽELA! Tebi in tvojim staršem zagotavljamo, da smo ustvarili res pester izbor sladkih in zabavnih dogodkov. 

Sedaj ko si izvedel/a temo ni več dvoma, kajne? Skupaj s starši izpolni prijavnico, preko povezave ki jo naslavljam na koncu. Poleg pošiljam še seznam opreme in vse potrebne informacije, ki jih potrebujete, predenj se tabor prične!

Postavljanje tabora bo v četrtek 24.6.2021 po tretji uri, podiranje pa v nedeljo po zaključku programa. Udeležba je obvezna s strani vsaj enega od staršev. Če se postavljanja ali podiranja ne morete udeležiti, je pri tabornini potrebno doplačati 10€ na zamujeno aktivnost.
Brez skrbi, vse skupaj je bolj enostavno kot se sliši, prisotni pa bodo tudi naši izkušeni inštruktorji ;) 

Cena taborjenja ostaja enaka kot vsa leta do sedaj.
Člani društva: 60€ za prvega otroka, 50€ za drugega, tretjega otroka, itd...
Nečlani društva: 100€ za prvega otroka, 90€ za drugega, tretjega otroka, itd...

Tabornino in stroške postavljanja in podiranja bomo poravnali tekom tabora, najraje po otvoritvi prireditve.


Prijave sprejemamo na naslednji povezavi: https://forms.gle/WBhytxCDsFUMJrw86


 
Če so se ob branju tega zapisa pojavila kakšna vprašanja, naj nas tvoji starši le pokličejo in z veseljem bomo odgovorili nanje.

Nikar ne odlašajte s prijavo, obljubljamo, da Vam ne bo žal!
Se vidimo junija, do takrat pa: Z-D-R-A-V-O, zdravo, zdravo, zdravo!

Luka Kotnik, taborovodja

KONTAKT: luka.kotnik10@gmail.com; 041517311
 Na kratko o našem taborjenju  

Poletje je čas za kratke rokave, brezskrbne dneve brez domačih nalog, kopalkanje in čas za druženje s prijatelji. In čas za taborjenje v naravi! Na obrobju vasi Turnše bomo v Turistično rekreativnem društvu Turnše – Češenik že 22(ja, dvaindvajseto!) leto zapored priredili taborjenje za naše najmlajše.

Ideja o taborjenju je pred davniiimi leti zrastla na zelniku idejne vodje tabora, sedajšnji starešine – Katje Jeraj Kolenko. V želji, da bi otrokom iz vasi popestrila počitniški dan in na njih prenesla nekaj taborniških veščin, je organizirala prvi počitniški taborni dan. In dogodivščina se je začela. Krajanom vasice Turnše in Češenik je prešlo v navado, da vsako leto ob zaključku šolskega leta svoje otroke pošljejo na taborjenje na prireditveni prostor.

In kaj počnemo na taborjenju?

Najprej se seveda spoznamo ob zabavnih igricah. Otroci se nato prek igre razvrstijo v skupine oz. vode (razvrščeni so po starosti), vsak vod pa vodita dva vodnika. Vsak dan poteka po dnevnem redu. Tekom taborjenja obnovimo znanje nekaterih taborniških veščin, iščemo zaklad, ustvarjamo, se igramo, čofotamo na bazenu, raziskujemo gozd, noči pa prespimo v šotorih. Starejši vod (otroci od 12-15 let oz. po dogovoru) se tekom taborjenja udeležijo bivakiranja(traja en dan taborjenja). Svoje taborniško znanje morajo namreč uporabiti v 'divjini' gozda – sami si postavijo šotore s pomočjo šotork, izkopljejo kurišče, pripravijo drva, skuhajo večerjo, lotijo pa se tudi prav posebnega podviga – kraje zastave taboru. Upamo, da jim letošnje leto to preprečimo :) Vsak večer zaključimo ob tabornem ognju, kjer se družimo ob prepevanju taborniških pesmi.

     

 


 
Seznam opreme za taborjenje 
pa najdete tukaj.