Domov | Dejavnosti | Kulturna sekcija ST*ART

Kulturna sekcija ST*ART

ST*ART

Ime prihodnosti. Pravimo, da je za našo umetniško pot najpomembneje povezati tradicionalno in novo. V tem soočenju se premikajo svetovi, saj samo med zapriseženimi avantgardisti ali zakrknjenimi zagovorniki »zlate klasike« ostajamo za zaprtimi vrati. Miselni preskoki ne grizejo. Če pa, ugriznite nazaj.


ST*ART je nova delujoča umetniška skupina.


Ime smo oblikovali, ker smo se želeli identificirati. Naše ustvarjanje je poklon umetnosti in našemu pogumu, saj delamo, da lahko preživimo in zaživimo v vsej tej poplavi balasta in povprečja. Umetnost zaradi umetnosti. Definitivno je bil prvinski nagon k besedama Sveto in Umetnost. Sveta Umetnost. Razgaljena bližina. Sladkanje časa. Začetek. Boj in zmaga. Zvezda. Utrinek. Zametek. Socialni dialog je vedno bil gibalo razvoja. In tam nas najdete.

Zbiralci resnic o umetnosti, kulturi smo se odločili, da ustvarjanje interpretiramo širši množici v jeziku današnjega časa. Z multimedijskimi projekti. Začinjenimi večeri poezije, gledališkimi projekti, foto ali likovnimi Ex temporami, če skrajšam zgodbo: mreženjem somišljenikov, ki ustvarjajo na različnih področjih:

  • literatura, poezija, proza, video, likovne zvrsti, fotografija, glasba, film,...itd
Naša načela pri recepciji umetniških del in dogodkov bodo:
  • odprtost, identiteta, etična dimenzija, kritični dialog, svoboda govora in jezika, mednarodno in medgeneracijsko povezovanje, tolerantnost do okusa drugih*
*vsaj umetnost naj ostane prostor za svobodo (osebno, intimno) življenje;Več o skupini START