Domov | Aktualno | Gostovanje z orkestrom ...

Gostovanje z orkestrom Akord v Slavonskem Brodu

V soboto, 21. maja 2022 so se člani tamburaškega orkestra Šmartno odpravili na gostovanje v Slavonski Brod z orkestrom Akord.
Poleg rednega medsebojnega sodelovanja članov obeh orkestrov na tamburaških seminarjih, srečanjih in koncertih, so gostovali v Slavonskem Brodu, ki je pobrateno mesto z mestom Celje v katerem deluje orkester Akord. Njihova posebnost so inštrumenti kot del orkestra, ki ne sodijo v tamburaško zasedbo; flavta, violina, trobenta, klarinet, timpani, bobni... Ker je jedro orkestra tamburica, so za letošnje gostovanje okrepili tamburaški del in povabili Tamburaški orkester Šmartno.
Na odru Glasbene šole Slavonski Brod se je ob 19:30 pričel koncert na katerem je zazvenel program klasičnih in tamburaških skladb avtorjev: L. Anderson, J. Njikoš, J. Gregorc, A. Ketelbey, A. Piazzolla, E. De Curtis, E. Kalman, G. Verdi. Program so popestrili pevska solista Nataša Zupan in Matic Zakonjšek, flavtistka Mirjana Brežnik in klarinetist Bernard Belina ter solist na bisernici Amadej Prepadnik. Orkestru je dirigiral Matjaž Brežnik.

Slike