Kontakt
Tamburaški orkester Šmartno
Facebook
YouTube
tamburasi.smartno@gmail.com

Aleksandra Bratun (predsednica društva)
Vnajnarje 2
1000 Ljubljana
M: 040 804 018
E: bratun.aleksandra1@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
Valvazorjeva ulica 24
1275 Šmartno pri Litiji
M: 040 219 788
E: esancar3@gmail.com
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Praznični december

 December je za vse glasbenike najbolj pester mesec v letu in tako je bilo tudi za člane Tamburaškega orkestra Šmartno. Po uspešnem Latino Martiniju konec novembra, so tamburaši vstopili v praznični december v katerem se je zvrstilo nekaj nastopov.
Slike

LATINO MARTINI 11 KOT IZ FILMA!

 Tradicionalni Latino Martini je letošnje leto zazvenel v znanih filmskih melodijah.
Tamburaši so svoj program pričeli sestavljati že septembra. Ideja je bila filmsko obarvan program, zato so pobrskali po svojem glasbenem repertoarju in izbrali nekaj priredb iz svetovno znanih filmov. Tamburaši so pripravili program pod umetniškim vodstvom Štefana Vidica, kot pevski solisti so se jim pridružili še: Saša Lešnjek, Alex Volasko in Jan Merčon. Športna dvorana Pungrt je v soboto, 23. novembra, ob 19. uri odprla vrata za obiskovalce, kjer jih je na vhodu pričakala tudi pijača dobrodošlice. Večstoglava publika je tamburaše nagrajevala z močnimi aplavzi in kot se za Latino Martini spodobi, na odru ni šlo brez postrežbe koktajlov.

Več slik tukaj

 

40-letnica FS Javorje

V soboto, 19. oktobra, smo s folkloristi Folklorne skupine Javorje praznovali njihovo štirideseto obletnico delovanja. Pred več kot tridesetimi leti je skupaj z njihovimi plesnimi koraki nastala spremljevalna tamburaška skupina, ki je do danes zrasla v Tamburaški orkester Šmartno
Utrinke z nastopa si lahko ogledate tukaj.

Sprejemamo nove člane!

 Tamburaši iščemo okrepitve!
  
 
 

Slavnostno odkritje na Staretovem trgu

V sredo, 29. maja 2019, so ruski zunanji minister Sergej Lavrov, slovenski zunanji minister Miro Cerar in župan občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko, odkrili kip Davorina Hostnika, ki je znan po prvem rusko-slovenskem slovarju.
Župan ruskega mesta Rilsk in župan Rajko Meserko sta ob tej priložnosti podpisala listino o sodelovanju.
V kulturnem programu so sodelovali tudi Šmarski tamburaši.