Domov | Aktualno | Praznični december

Praznični december

 December je za vse glasbenike najbolj pester mesec v letu in tako je bilo tudi za člane Tamburaškega orkestra Šmartno. Po uspešnem Latino Martiniju konec novembra, so tamburaši vstopili v praznični december v katerem se je zvrstilo nekaj nastopov.
Slike

Najprej so tamburaši presenetili otroke v vrtcu Ciciban v Šmartnem pri Litiji in jim 6. decembra pripravili božični koncert. Skupaj z otroci so igrali in prepevali tako božične kot tudi ljudske pesmi in tako vstopili v praznični december.


V čudovitem ambientu Zaplaške cerkve so 15. decembra tamburaši v družbi baritonista Darka Vidica in mešanega pevskega zbora Kres iz Čateža pripravili adventni koncert. Tamburaško praznično igranje se je 21. decembra nadaljevalo v dvorani PGD Čeče, na Božično novoletnem koncertu Prosvetnega društva Čeče – Trbovlje.


Zadnji decembrski nastop je že tradicionalno 26. decembra glasbeno popestril jutranjo mašo v cerkvi Sv. Martina v Šmartnem pri Litiji.
V novem letu tamburaši ne počivajo, saj so v januarju že odigrali dva nastopa. V cerkvi Sv. Nikolaja v Litiji so 12. januarja igrali pri jutranji maši, ter 23. januarja razveselili oskrbovance doma Tisje v Črnem potoku.

Tamburaši se trenutno intenzivno pripravljajo na letni koncert, ki bo predvidoma v mesecu marcu, na Državno srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije, ki je letošnje leto že štirideseti po vrsti, ter promenadni koncert v toplejših spomladanskih mesecih. Z letošnjim letom se je v okviru Tamburaškega orkestra Šmartno ustanovila tudi otroška skupina Trzalica, kjer se novi člani že urijo in vadijo za prihajajoče nastope, ob tej priložnosti pa vabijo tudi vse nadobudne člane, ki bi si želeli postati del tamburaškega orkestra, da se jim pridružijo.