Pridružite se pozivu vladi za ukinitev škodljivih subvencij

Podpisani posamezniki in organizacije vlado pozivamo, da v rebalansu proračuna za leto 2014 zagotovi ukinitev škodljivih subvencij v višini vsaj 100 milijonov EUR in s tako privarčevanimi sredstvi ohrani pravice na področju zdravstva, izobraževanja, sociale, kulture in pokojnin. Pridružite se pozivu vladi, naj ravna v javnem interesu in minus spremeni v plus: ukine škodljive subvencije in ohrani sredstva za socialno državo.

Naša država ima vsako leto možnost prihraniti več sto milijonov proračunskih izdatkov z ukinitvijo subvencij, ki so okoljsko, gospodarsko in družbeno škodljive. V letu 2011 je znesek škodljivih subvencij v sektorjih energije, transporta in kmetijstva presegel 500 milijonov EUR (preberite več).

Izplačevanje stotin milijonov evrov škodljivih subvencij je v trenutni situaciji nenehnega obremenjevanja državljanov z varčevalnimi ukrepi in dvigom davščin sprevrženo in nesprejemljivo. Postopna ukinitev škodljivih subvencij je varčevalni ukrep, ki ima velik potencial za hkratno uravnoteženje javnih financ in udejanjanje trajnostnega razvoja.

Vabimo vas, da podpišete peticijo, ki od Vlade Republike Slovenije zahteva, da v rebalansu proračuna za leto 2014 zagotovi ukinitev škodljivih subvencij v višini vsaj 100 milijonov EUR in s tako privarčevanimi sredstvi ohrani pravice na področju zdravstva, izobraževanja, sociale, kulture in pokojnin.

Preberite več o vsebini kampanje in podpišite peticijo na spletni strani www.tretjiclen.si/slo/mp
Publikacija Ukinjanje škodljivih subvencij: uravnoteženje javnih financ s trajnostno vizijo

Naši glasovi so naša moč!
 
VIR: Tretji člen

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.