Domov | Zgodilo se je | Štefanovo srečanje ...

Štefanovo srečanje krajanov Jablaniške doline, 26. december 2017

Že tradicionalno smo se 26. decembra zbrali mladi in stari iz Jablaniške doline, saj je napočil tisti čarobni čas v letu – Štefanovo srečanje 2017.

 


Obiskovalci Štefanovega srečanja 
 
Pester kulturni program smo pričeli z komedijo za odrasle. Pridružila sta se nam dva zgodovinska lika Tito in Hitler. Gospoda sta nas vse dodobra nasmejala in pozitivno presenetila.
 


Tito in Hitler

Sledil je nastop ŽPZ Laz. Pevke so s tremi pesmimi ogrele občinstvo. Letos se je zboru pridružila nova zborovodkinja Manca Vidic, pridružilo se jim je še nekaj novih pevk, tako, da jih sedaj v zboru prepeva že 28.

 
Ženski pevski zbor LAZ

Nadaljevali smo z Jablaniškimi mladimi talenti, ki so se na svoj nastop že predhodno pripravili. Lea Garantini in Ana Urbas sta prvi nastopili s plesno točko. Naslednja je na odru zapela in zaigrala na kitaro Neža Marolt. Nato sta na oder stopila mlada pevca Nik in Aljaž Potisek in zapela vsak svojo otroško pesem. Sledil je nastop mladega harmonikarja Matevža Marolta, ki nam je na harmoniko zaigral dve pesmi. Ob koncu so vsi talenti ob spremljavi Neže Marolt na kitari zapeli Belo snežinko.

 
Mladi Jablaniški talenti

Po nastopu mladih talentov smo program nadaljevali s gledališko predstavo Moj prijatelj, dobri mož v izvedbi gledališča Smejček. Otroci so v predstavi uživali in veliko sodelovali. Po predstavi je otroke obiskal in obdaril tudi Dedek mraz. Pozabili nismo niti na starejše občane, katerim smo izročili drobna darila.

 
Gledališče Smejček in Dedek mraz

Ko se je kulturni program zaključil so se tako nastopajoči kakor tudi obiskovalci posladkali z dobrotami (pečena jabolka, palačinke), ki so jih napekle pridne gospodinje ter gostiteljice Društva za razvoj podeželja Laz. Vsi skupaj pa smo se okrepčali z domačim čajem, kuhanim vinom ali aperitivom.

Program srečanja in obdaritev otrok omogoča Občina Šmartno pri Litiji, organizator je Društvo LAZ.