Domov | Zgodilo se je | Društvo Laz na tretjem ...

Društvo Laz na tretjem srečanju projekta H2O v Bolgariji, 13. – 19. september 2017

Tretje srečanje projekta H2O je potekalo od 13.9. do 19.9.2017 v Bolgariji, v Razlogu, ki je le 7 km oddaljen od Banskega, znanega smučarskega središča Bolgarije. Partnerji so predstavili aktivnosti in dobre prakse svojih gasilskih enot in enot civilne zaščite pred poplavami. Še posebej so bile zanimive izkušnje partnerja iz Rume (Srbija), ki so predstavili svoj sistem izobraževanja gasilcev za potrebe reševanja v poplavah in drugih izrednih razmerah (prometne nesreče ipd.).


Ogled gasilske enote v Razlogu, Bolgarija

Nadalje smo si ogledali opremo gasilske enote ter čistilno napravo za čiščenje odpadnih in komunalnih vod v Razlogu, katere izgradnja je bila sofinancirana s sredstvi EU. Popeljali pa so nas tudi vzdolž rečice v enem od naselij Razloga, ki so jo zaradi stalnih poplav tudi s sredstvi EU omejili v betonsko strugo ter tako preprečili vsakoletno poplavljanje naselja.

 

Skupinska slika partnerjev

V okviru projektnega obiska smo si ogledali tudi preko petsto let stare turške kopeli (sedaj obnovljene) z naravnim izvirom vode preko 40 stopinj, predstavili so nam bolgarsko narodno nošo katero smo si lahko tudi oblekli ter pokušali tipične bolgarske jedi.
 


Partnerji oblečeni v narodne noše