Domov | Zgodilo se je | Uspešna predstavitev ...

Uspešna predstavitev Društva Laz na dogodku Oglarska dežela, 19. avgust 2017

V Oglarski deželi na Dolah pri Litiji, se je danes možno seznaniti z eno že skoraj izginulih starih obrti  – oglarstva, ki sooblikuje tradicionalno prireditev pod naslovom »Oglarska dežela 2017«, katera se je odvijala na in ob športnem igrišču na Dolah pri Litiji. Letos je bil program nadgrajen s kulinarično vsebino. Organizatorji, KS Dole in aktivna društva iz Oglarske dežele, so medse povabila nevladne organizacije in posameznike, ki so se pomerili v pripravi oglarske malice. 


Članice Društva Laz

Na povabilo smo se odzvali tudi v Društvu Laz. Tri članska ekipa se je že predhodno ustrezno pripravila. Na samem dogodku je med seboj tekmovalo osem ekip iz bližnje in širše okolice. Naše predstavnice so za oglarsko malico pripravile kunčja nabodala z zelenjavno prilogo. Njihova zgodba je bila, kako oglarji med delom nastavijo zanko zajcem, ki se ujamejo, nato pa jih ob ognju spečejo. Zelenjavo pa spotoma ob poti naberejo po svojih vrtovih in njivah.

Urejena stojnica

Tri članska komisija je ocenjevala način priprave kurišča, predpripravo živil in urejenost delovnega mesta, izvirnost produkta, urejenost ekipe, skupni vtis, zgled in okus jedi ter hitrost in prodaja pripravljene hrane. Ekipa Društva Laz se je odlično odrezala in predstavila. V društvu smo ponosni na naše članice.
 


Končni izdelek

Tako organizatorji kot ostali sodelujoči so si na koncu obljubili, da  z kulinarično zgodbo Oglarske dežele nadaljujejo tudi prihodnje leto.