Kuharska delavnica – priprava različnih jedi iz špargljev 12. maj 2017
Društvo za razvoj podeželja LAZ je 12. maja 2017 v prostorih PGD Breg pod mentorstvom kuharja g. Roberta Merzela organiziralo kulinarično delavnico.

Tudi tokrat je bilo zanimivo. Za ta namen je sestavil 8 raznovrstnih receptov jedi iz špargljev (rižota, pečen krompir z zelenimi šparglji, slanino in sirom; frtajla z zelenimi šparglji in zelišči, zeleni šparglji s slanino iz žara, popečen domač kruh z zelenimi šparglji, maslom, šunko in sirom).
Navdušene udeleženke delavnice
Zaupamo vam še en recept: PITA Z ZELENIMI ŠPARGLJI IN DOMAČO SKUTO
Krhko testo:
350 g moke
150 g masla
10 g sol
hladna voda
Krhko testo razvaljamo, med dvema peki papirjema, nadevamo v pomaščen pekač, čez peki papir ter obteženo slepo pečemo na 180 – 190˙C, cca. 20 - 25 minut. Zadnje 5 minut pečemo brez obtežitve. Nato model napolnimo z nadevom iz:
250 g naribanega sira
4 rezine narezanega in namočenega sušenega paradižnika
100g koščkov skute razporedimo po piti
200 g na hitro prepraženih zelenih špargljev ter zalijemo z mešanico:
100 g kisla smetana
200 g sladke smetane
100 g mleka
2 žlici moke
5 jajc
20 g sol
muškatni orešček
Nadev: prepražimo polovičke špargljev na maslu, sol, beli poper.
Udeleženke delavnice pripravljajo jedi iz špargljev
Da bi bila delavnica čim bolj pestra in produktivna, so udeleženci sami pripravili vse jedi in jih na koncu tudi poskusili. Brbončice so jim bile hvaležne, saj so bili okusi vseh pripravljenih jedi iz špargljev odlični. Odzivi delavnice so bili dobri, zato v prihodnje pričakujemo še kakšno drugačno kulinarično izkušnjo za nas in nove udeležence.