Domov | Zgodilo se je | Obsijana Jablaniška ...

Obsijana Jablaniška dolina privabila skoraj 1000 pohodnikov, 1. april 2017

Društvo za razvoj podeželja LAZ je organiziralo že 14. tradicionalni pohod po Jablaniški poti. Z veliko vložka organizatorja v promocijo dogodka smo privabili številčne nove pohodnike. Letošnjega pohoda se je udeležilo cca. 1000 pohodnikov. Izredno lepo vreme je omogočilo, da je bila nenaporna pot zelo prijetna, kar se je tudi pokazalo na dobri volji številnih pohodnikov.

 
Navdušeni pohodniki na startu


Množico pohodnikov je na startu v Zgornji Jablanici pričakala nasmejana skupina prostovoljk iz vrst društva Laz. Pohodniki so se pred startom okrepčali s tradicionalnim jablaniškim zajtrkom (jabolko, štrukeljc, kava in čaj) in se dobro okrepčani podali na 15 km dolgo krožno pot.

 
Domačini so ob poti poskrbeli za pohodnike

Ob poti so domačini kot vedno poskrbeli za odlično ponudbo domačih dobrot. Za ta čas visoke temperature so pohodnike na poti zadržale dlje časa kot običajno, daj so malce utrujeni lahko posedali in poležavali  na prisojnih legah pobočij. Kljub številčnosti so se pohodniki po jablaniški poti razporedili in ni bilo čutiti množičnosti. Tako so se ponudniki ob poti lahko posvetili mimoidočim in z njimi pokramljali.

 
Pevke ŽPZ LAZ

Zadovoljne pohodnike je na cilju v Gradišču pri Litiji pričakal bogat kulturni program. Prisotne sta zabavala dolenjska komika » Joža in Jože«, ob spremljavi harmonikarja Uroša Hauptmana so tradicionalno zapele pevke ŽPZ LAZ .

 
"Joža in Jože"

Ob spustu v dolino so se številni pohodniki ustavili še v Domačiji spominov, kjer so si ogledali novo 12. tematsko razstavo Pogledi Slovenije. Zakonca Samec sta kot po navadi s svojimi zgodbami in anekdotami navduševala obiskovalce razstave.

 
Pohodniki zasluženo uživajo na cilju

Tako organizatorji kot pohodniki smo bili z izvedbo pohoda zadovoljni. S pomočjo donatorjev je bila prireditev kvalitetno izvedena. Posebna zahvala gre donatorjem, ki  so pripomogli, da je bila prireditev še bogatejša.