Domov | Zgodilo se je | Potopisno predavanje po ...

Potopisno predavanje po Zahodni Ameriki, 17. marec 2017

"Potovanje je edina stvar, ki jo kupiš in te naredi bogatejšega", je mnenja Tjaša Kozlevčar, katera nam je v petek 17. 3.2017 v gasilskem domu na Bregu pri Litiji na potopisnem predavnju predstavila svojo delovno izkušnjo v ZDA, ki jo je opravljala preko programa Work experience CCUSA, namenjenega študentom mlajšim od 29 let. 


Navdušeni obiskovalci potopisnega predavanja

Tjaša je poletje 2015/16 preživela v kavbojskem mestecu Jackson Hole, kjer je opravljala različna dela v turističnem sektorju, nato pa en mesec skupaj s prijateljicami potovala po zahodni obali ZDA. "Takšna oblika dela je super način kako združiti delo in potovanje, ob tem pa spoznati kup novih prijateljev iz celega sveta", je mnenja Tjaša, ki bi izkušnjo priporočala vsem, ki želijo potovati hkrati pa tudi zaslužiti.
 

 
Tjaša Kozlevčar

Društvo LAZ spodbuja mlade k izmenjavi in izkušnjam v tujini z udeleževanjem in organizacijo mladinskih izmenjav, ki so pomemben vir neformalnega učenja. Mladi tako pridobijo izkušnje z sodelovanjem v mednarodni ekipi, izboljšajo svoje socialne in komunikacijske veščine ter pridobijo nova znanja. Skupine mladih so, v okviru društva, že sodelovale pri mladinski izmenjavi na Siciliji, na temo rasizma, na izmenjavi v Latviji na temo ročnih spretnosti, društvo pa je tudi že samo organiziralo izmenjavo, ki je potekala na Bregu pri Litiji na temo Samozadostna vas.
 


Poslušalci z zanimanjem poslušajo Tjašo