Domov | Zgodilo se je | Ponovno smo se predstavili ...

Ponovno smo se predstavili na sejmu Natour Alpe Adria 2. – 4. februar 2017

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je tudi letos v začetku februarja potekal osrednji turistični sejem NATOUR ALPE ADRIA, specializiran v ponudbo zelenega, aktivnega turizma z butično poslovno borzo Natour. Rdeča nit sejma je bila  aktivni turizm za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi. Na sejmu se je predstavilo preko 330 turističnih ponudnikov iz 12 držav.


Naša stojnica na sejmu s predstavnicama Društva Laz ga. Nino Mravlje in zeliščarko ga. Pavlo Rozina
 
Društvo LAZ se je tudi letos predstavilo v sklopu Turistične zveze Slovenije v hali C, ki je že po tradiciji rezervirana za turistična društva in zveze iz širne Slovenije. Tam smo bili od četrtka 2. februarja do sobote 4. februarja. Glavni namen predstavitve društva je bil promocija prireditev in turistične ponudbe v Jablaniški dolini.

 

Naša stojnica z zeliščarko ga. Pavlo Rozina


V dneh pred pričetkom sejma, je Društvo za razvoj podeželja Laz pridobilo status pravne osebe, ki deluje v javnem interesu, na področju spodbujanja razvoja turizma, ki nam ga je podelilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Turistično območje je namreč geografsko zaokroženo območje ene ali več občin, ki ponuja določene turistične storitve  (od storitev prenočevanja, prehrane, zabave, rekreacije, do drugih storitev za prosti čas), zaradi katerega, ga turist izbere za svoj potovalni cilj. Zaradi pridobljenega statusa spodbujevalca razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji smo k sodelovanju povabili različna društva oz. posameznike.


Predstavnik Medgeneracijskega glasbenega društva Litija, g. Evgen Malis

V četrtek in petek je Društvo Laz zastopala zeliščarska Pavla Rozina, ki je na omenjenem sejmu že stara znanka.  V petek sta svojo domačijo Paternoster promovirala Nace in Helena. Dva dneva se je na promocijskem prostoru Društva Laz predstavljala tudi Oglarska dežela, po en dan pa še Društvo za razvoj Slivne, ZKMŠ in Medgeneracijskega glasbeno društvo Litija. 


V okviru Društva Laz se je predstavila domačija Paternoster

Dogajanje na sejmu je bilo veselo in sproščeno, tako, kot je za turistična društva običajno v navadi. Na vsaki stojnici je dišalo po dobri lokalni hrani in pijači. Veliko promotorjev je poskrbelo še za glasbo, največ s harmoniko, kar je dodalo še tisto piko na i celotnemu vzdušju sejma.


Predstavnica Društva za razvoj Slivne, ga. Barbara Vrtačnik

Jablaniška dolina in njen Jablaniški pohod postajata prepoznavna med Slovenci. Stike smo uspešno navezovali, tako med razstavljavci kot med obiskovalci. Veselimo se prihodnjih dogodkov, ki jih organizira društvo in vas ob tej priliki lepo vabimo, da se jih udeležite.