Domov | Zgodilo se je | Dan jagod in špargljev, ...

Dan jagod in špargljev, 24. 5. 2015

V nedeljo 24. maja 2015 je Društvo za razvoj podeželj LAZ v sodelovanju z ŽRD Litija izvedlo že 7. tradicionalno prireditev Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji.

Po dolgotrajnem deževju je bilo na dan prireditve sončno in prijetno vreme, tako da si je kulinarično obarvano prireditev ogledalo veliko število obiskovalcev od blizu in daleč.
 

Obiskovalci so se lahko posladkali z domačimi jagodnimi sladicami, palačinkami in sladoledom. Kupiti se je dalo sveže in sočne jagode in šparglje. Poskrbljeno je bilo za kulinarične sladokusce, saj je kuhar iz Kavarne in okrepčevalnice pri mostu pripravljal slastne šparglejve jedi, člani ŽRD Litija pa so poskrbeli za jedi z žara in pijačo.
 
 
Obiskovalci so se lahko zavrteli ob zvokih Litijskega odmeva, za otroke je bilo poskrbljeno v otroškem kotičku, odvijale pa so se tudi zabavne športne igre.Obiskovalci so se lahko sprehodili med stojnicami, kjer je bilo možno kupiti izdelke domače in umetne obrti rokodelcev.
 


 
V gasilskem domu na Bregu pri Litiji ima društvo LAZ v upravljanju stalno zbirko savskih prodnikov, ki pa si je na ta dan ni bilo mogoče ogledati. Za izvedbo tako obširne prireditve organizator potrebuje tudi prostore za pripravo na dogodek, ob tej priliki se opravičujemo vsem tistim, ki ste si želeli zbirko na ta dan ogledati. V društvu iščemo rešitev, da bo ob naslednjih izvedbah tega dogodka možen ogled zbirke in s tem bomo pripomogli tudi k popularizaciji geološke zbirke.