Domov | Zgodilo se je | Predavanje o izbiri, ...

Predavanje o izbiri, sejanju, presajanju in vzdrževanju rastlin

19. 2. 2015 ob 17.00 uri se je v gostilni Pustov mlin v Cerovici odvilo predavanje na temo "Izbira, sejanje, presajanje in vzdrževanje rastlin". Predavatelj je bil g. Anton Klinc, vrtnar iz Moravč pri Gabrovki. Predavanje je bilo izjemno dobro obiskano, kar kaže na to, da je vrtnarjenje še kako zanimiva tema. 

Gospod Anton Klinc je najprej spregovoril o pomembnosti vrtička ob hiši. Nato pa se je posvetil balkonskemu cvetju, ter odgovoril na številna vprašanja v zvezi z izbiro zemlje oz. priprave le te, izbiro korit, izbiro pravilnega cvetja, vzdrževanjem sadik, sejanjem sadik, zalivanjem, gnojenjem, boleznimi in škropivi.

Povedal je vse o zasaditvi borovnic in na kaj je potrebno biti pozoren. Seveda je bilo govora tudi o zelenjavnih sadikah, predvsem o sejanju paradižnika, paprike, čebule in solate.
 Za konec je g. Klinc povedal še nekaj o gensko spremenjenih rastlinah in škodljivosti le teh za naš organizem. Sledilo je veliko vprašanj navdušenih poslušalcev. Gospod Klinc je ob koncu vsakemu od udeležencev podaril sadiko solate.