Domov | Zgodilo se je | Dan jagod in špargljev 2014

Dan jagod in špargljev 2014

V nedeljo, 25.5.2014 je pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji potekala že šesta prireditev Dan jagod in špargljev, katero organizira PGD Breg, Športno društvo Breg, Tenetiše, Krajevna skupnost Breg, Tenetiše in naše društvo – Društvo za razvoj podeželja LAZ. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato je prireditev, ki  povezuje domačine, društva in krajevno skupnost, obiskala precejšnja množica ljudi.

Prireditev, ki spodbuja lokalno samooskrbo in pridelavo hrane, razvoj  podeželja in ohranjanje kulturne dediščine, se je začela ob 10. uri s slovesnim prevzemom novega gasilskega vozila PGD Breg.Sledil je zabavni program z ansamblom Litijski odmev in z različnimi družabnimi športnimi igrami in tekmovanji. V otroškem kotičku so bile pripravljene ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Skozi celotno prireditev so bili obiskovalcem na voljo ekološko pridelani šparglji in jagode, različne jedi iz jagod in špargljev, dobrote iz domačih kmetij, jedi z žara ter na stojnicah izdelki domače in umetne obrti razstavljavcev iz vse Slovenije.Pripravili smo tudi info-stojnico, kjer ste lahko pridobili informacije o naši okolici.


Do sedaj smo organizatorji s prireditvijo zbirali sredstva za obnovo gasilskega doma na Bregu pri Litiji, tokrat pa se je denar zbiralo za novo za gasilsko vozilo. S pomočjo zadovoljnih obiskovalcev je iz prireditve v prireditev viden napredek  vasi.Več slik v Galeriji