Domov | Zgodilo se je | Predavanje "Ravnovesje na ...

Predavanje "Ravnovesje na krožniku-ravnovesje v telesu" je potekalo 11.2. 2014 v gostilni Pustov mlin

Društvo za razvoj podeželja LAZ je v sklopu izobraževanj ter predavanj, ki jih letno organizira s pomočjo sredstev občine Šmartno pri Litiji k sodelovanju povabilo priznano strokovnjakinjo za prehrano gospo Marijo Merljak. 

Kako se prehranjevati, da telesu nudimo vse kar rabi za optimalno delovanje je ob poplavi razno raznih predpripravljenih produktov danes skorajda umetnost. Zato smo v našo družbo povabili strokovnjakinjo, nutricistko gospo Marijo Merljak, ki je podala bistvene informacije o delovanju naših celic ter napotke, katera hrana je tista, ki z svojimi maščobami, minerali in vitamini prispeva k optimalni obnovi celic v telesu. Predavateljica je poudarila pomen lokalne samopreskrbe iz vidika, kratke dobavne poti in s tem manjše izgube hranilne in vitaminske vrednosti zelenjave ter prehranjevanja z sezonsko hrano. S pravilno prehrano se naše telo obnavlja, ohranja ravnovesje ter krepi imunski sistem zato je še toliko bolj pomembno, da vemo, kaj vnašamo v svoje telo. Potrošniki moramo biti preprosto bolj zahtevni do ponudnikov, saj bomo le tako imeli na voljo kvalitetno hrano. Za konec je še poudarila, da sta smeh ter pozitiven odnos do življenja še kako pomembena za kvaliteto življenja.
Zanimivemu, predvsem pa praktičnemu predavanju, ki je trajalo dobri dve uri je prisluhnilo nekaj več kot 70 ljudi.

 


Pavla Rozina, ki za člane vedno najde zanimive teme je takole predstavila predavateljico.Vedno nasmejani Mariji Merljak ni zmanjkalo besed.