Domov | Zgodilo se je | 12. Štefanovo srečanje ...

12. Štefanovo srečanje preseglo dosedanje obiske

 26. december 2014, Zgornja Jablanica, Šmartno pri Litiji:

Ko je zimsko sonce že izgubljalo moč, se je še pred napovedanim pričetkom prireditve, začela polniti dvorana novega gasilskega doma v Zgonji Jablanici. Otroci, od najmanjših do najstnikov, so prišli s starši, babicami in dedki na predstavo in seveda po darila, ki jih vsako leto prinese Dedek Mraz. Prostovoljke društva LAZ so poskrbele za sproščujoč zabaven program, obdaritev otrok in najstarejših ter pogostitev. Prireditev je  podprla Občina Šmartno pri Litiji, tako finančno kot tudi z nagovorom župana Rajka Meserka. 

Srečanje krajanov na dan po Božiču je postalo tradicionalno, saj ga vsako leto udeleži več krajanov Jablaniške doline. Nova dvorana je veliko večja kot prejšnja v starem gasilskem domu v Zgornji Jablanici, izleda pa,da kar premajhna za tovrstne dogodke. Razveseljivo je, da je v dolini veliko otrok in da mladi starši nadaljujejo tradicijo druženja prejšnjih generacij.


Vsaka generacije otrok je bolj pogumna, da brez strahu pride na oder in sodeluje v programu. Čarodej Marečare jih je navdušil s čarovnijami pri katerih so mu otroci pomagali.


Nekateri starši spodbudijo otroke, da sodelujejo v programu. Otroci širše družine Rozinovih so letos s svojim skečem v šolskem razredu nasmejali dvorano in počeli navdušen aplavz.
Dedek Mraz je tudi letos obdaril otroke z igračami.


Petje je v Jablaniški dolini od nekdaj zelo pribljubljeno. Pred dvema letom je Društvo LAZ povezalo skoraj dvajset deklet in žena v ženski pevski zbor LAZ, ki ga vodi glasbena pedagoginja Ana Tori. Nastop zbora je dobrodošla prireditev lokalnih prireditev.V drugem delu programa se je krajanom pridružil novi župan Rajko Meserko. Povdaril je, da le s povezovanjem in sodelovanjem lahko skupaj naredimo več za dobrobit občanov in izboljšanje življenja v občini. Zaželel je lepe praznike in voščil srečo v novem letu.


 
 
Uprizoritev igre Pridi gola na večerjo v izvedbi KUG Vidovo iz Šentvida pri Stični je nasmejala občinstvo in postavila piko na i na zelo dobro prireditev, ki so jo tudi letos pripravile članice Društva LAZ.
.