Domov | Zgodilo se je | Štefanovo srečanje v ...

Štefanovo srečanje v novi dvorani v Jablanici - 26.12.2013

Na Dan samostojnosti in na Štefanovo, 26. decembra, je na srečanje prišla četrtina prebivalcev Jablaniške doline. Dvorana v novem gasilskem domu je bila napolnjena do zadnjega sedeža. Gasilci so delali noč in dan, da je bila nova dvorana na red za tradicionalno prireditev, ki je bila letos že enajstič.

Program je pripravilo Društvo za razvoj podeželja LAZ ob sodelovanju koordinacije KS in občine Šmartno pri Litiji. V programu so s svojimi točkami sodelovali otroci, Ida Dolšek je predstavila svojo novo knjigo, domač ženski pevski zbor LAZ je zapel štiri pesmi, Klavdija Jerin pa je presenetila z izrednim pevskim talentom . Otroci z nastopom razveselijo svoje starše in se kalijo pred občinstvom ter se veselijo prihoda dedka Mraza z igrico in darili. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob igranju harmonikarjev Acota, Uroša in Žige.
Z novim gasilskim domom je Jablaniška dolina dobila nove možnosti za raznovrstne dogodke in dejavnosti. Dvorana za več kot 200 ljudi je pridobitev za še pestrejše kulturno in družabno življenje v dolini. Gasilci so dokazali, da se tudi v teh kriznih časih s pravim dogovorom, podporo lokalne skupnosti in prostovoljnim delom lahko speljejo tudi taki projekti, kot je novogradnja večnamenskega gasilskega doma na vasi. Izrekamo jim priznanje in zahvalo!


Več slik si lahko ogledate tukaj: plus.google.com/u/0/photos/106365042909424018335/albums/5961991036680615089