Domov | Zgodilo se je | Društven izlet na Pivško ...

Društven izlet na Pivško 13.4.2013

Na zelo zanimiv način, s pomočjo lokalne turstične vodnice Marjete. smo spoznali Pivško, deželo presihajočih jezer in veliko zvedeli o rjavem medvedu in risu. Obiskali smo kmečki turizem na Meji, se sprehodili do enega od množice pivških jezer, na Mašunu spoznali projekt Life, ki se je ukvarjal z medvedom in risom ter za zaključek podoživeli življenje nekoč na gradu Snežnik.

Šest sob z jedilnico in kuhinjo, jakuzi, savna, kamp prostor, žganjarna... - polmiljonska naložba uspešnega podjetnika v kmečki turizem na Meji. Gostje so predvsem tujci, čeprav je za zaključene družbe ali za razvajanje ponudba zelo privlačna tudi za Slovence. Pripravili so nam okusen zajtrk in nam predstavili njihovo ponudbo in kapacitete. Zelo lepo, gospodar zna delati z lesom na prefinjen način.


Vreme je bilo lepo, razgled je segal do Triglava, Krpanova Sveta trojica nas je spremljala skoraj celo pot.


Druščina je bila prijetna, ravno prav velika, da se nismo čakali. Vodička Marjeta nas je dojemala kot eno malo večjo družino.


Slišali smo precej "medvedjih" zgodb. Gozd, ki je po obširnosti nenaseljenega območja največji v Evropi in divje živali, so velik potencial Pivškega za razvoj turizma - butičnega, nemasovnega, zelenega...