Domov | Zgodilo se je | 10. pohod po obronkih ...

10. pohod po obronkih Jablaniške doline 6.4.2013

Deževno jutro je odvrnilo prenekaterega pohodnika, da bi se podal na 15 kilometrov dolgo krožno peš pot po obornkih Jablaniške doline. Pa vendar se jih je na cilju zbralo okoli 300, ki so bili zadovoljni in nasmejani. Na poti in na cilju v Gradišču pri Litiji so domačini poskrbeli, da so se pohodniki odpočili pod streho in okrepčali z domačo hrano in pijačo. 

Prostovoljci društva LAZ in domačini ob poti so imeli v zadnjih dneh pred pohodom, ko je obilno deževalo in celo snežilo, veliko dela, da so s poti odstranili polomljeno vejevje in zruvana drevesa in dodatno označili pot. Prvič v desetih letih, odkar društvo organizira pohod, je bilo deževno.


Pričakovanja o udeležbi so bila uganka. izkazalo se je, da vedno več ljudi hodi na pohode v vsakem vremenu in da jih tudi razmočena pot ne moti kaj dosti. Domačini ob poti in na cilju so se potrudili in poskrbeli za pohodnike tako kot vsa leta doslej.


Na cilj so prihajali zadovoljni, k še boljšemu razpoloženju so prispevali mladi harmonikarji na diatonično harmoniko in domače dobrote.Za deseto udeležbo na pohodu je društvo pohodnikom izročilo darilce.


Poslastica pa je bil ob povratku v dolino obisk Domačije spominov. Na ogled je bila pregledna razstava preteklih sedmih tematskih razstav in fotografij desetih pohodov.


Gospodinja na Eko kmetiji Pr'Kokolj v Gradišču pri Litiji, gospa Breda Zaman, se je v imenu ponudnikov ob poti s košaro domačih dobrot zahvalila Jelki Babič, predsednici Društva LAZ, za organizacijo prireditev, ki kmetijam pomagajo pri prepoznavnosti, ter za vspodbudo pri razvoju in promociji ponudbe in dopolnilnih dejanvosti na kmetijah.


11. pohod bo v soboto 5. aprila 2014.