Domov | Aktualno | DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV NA ...

DAN JAGOD IN ŠPARGLJEV NA BREGU PRI LITIJI, NEDELJA, 28. MAJ 2023

 Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!

Očarljiva vasica Breg pri Litiji je že dolgo znana po svoji pridelavi izjemno okusnih jagod in špargljev. Ob reki Savi jagode in šparglji dobro uspevajo. V vasici Breg pri Litiji, ki se nahaja malo naprej od Litije proti Zagorju. V ta namen Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev, ki proslavlja prav ta dva slastna ploda. Letošnji že 13. po vrsti obljublja, da bo še posebno zanimiv.

Prireditev se prične ob 10-ih na travniku pri gasilskem domu na Bregu (naslov: Tenetiše2, 1270 Litija.

Soustvarjalci letošnjega dogodka bodo poskrbeli za pestro dogajanje skozi celoten dan. Poleg že znanih pokušin raznovrstnih  špargljevih jedi in jagodnih sladic se boste obiskovalci lahko sprehodili ob stojnicah  različnih rokodelcev, ki bodo popestrili ponudbo na dogodku, ter vas  povabili k ustvarjanju unikatnih izdelkov. Zanimiva za obisk pa bo tudi sosednja domačija Paternoster. 

Obiskovalci letošnje prireditve  si bodo  v GD gasilskem domu lahko ogledali tudi obnovljeno stalno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo jo  dopolnili  z razstavo zbirke ptic iz našega okolja. 

Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo lahko igrali na otroškem igrišču.

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi – v nedeljo, 28. maja 2023!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km  prispete v  Šmartno pri Litiji. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi  prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com info@laz.si, GSM: 051 312 739. Spremljajte nas na FB strani: Drustvo Laz.