Domov | Aktualno | Dan jagod in špargljev

Dan jagod in špargljev

 Zadnjo majsko nedeljo poskusite domače jagode in šparglje

 
Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2022 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Breg pri Litiji je od Litije je oddaljen dva, od  Ljubljane pa 40 kilometrov. V dobre pol ure vožnje  iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.

 
Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že dvanajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje boste lahko tudi kupili.
 
Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti.  Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

 
Prireditev organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ.

Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!

Očarljiva vasica Breg pri Litiji je že dolgo znana po svoji pridelavi izjemno okusnih jagod in špargljev. Ob reki Savi jagode in šparglji dobro uspevajo. V vasici Breg pri Litiji, ki se nahaja malo naprej od Litije proti Zagorju, . V ta namen Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev, ki proslavlja prav ta dva slastna ploda. Letošnji že 12. po vrsti obljublja, da bo še posebno zanimiv.

Prireditev se prične ob 10-ih na travniku pri gasilskem domu na Bregu (naslov: Tenetiše2, 1270 Litija).

Soustvarjalci letošnjega dogodka bodo poskrbeli za pestro dogajanje skozi celoten dan. Poleg že znanih pokušin raznovrstnih  špargljevih jedi in jagodnih  sladic, boste obiskovalci lahko sprehodili ob stojnicah  različnih rokodelcev, ki bodo popestrili ponudbo na dogodku, ter vas  povabili k ustvarjanju unikatnih izdelkov. Zanimiva za obisk pa bo tudi sosednja domačija Paternoster. 


Obiskovalci letošnje prireditve  si bodo  v GD gasilskem domu lahko ogledali tudi obnovljeno stalno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo jo  dopolnili  z razstavo zbirke ptic iz našega okolja. 

Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo lahko igrali na otroškem igrišču

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi – v nedeljo, 29. maja 2022!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km  prispete v  Šmartno pri Litiji. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi  prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do parkirnega in prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com info@laz.si, GSM: 051 312 739 ali 031 766 226. Spremljajte nas na FB strani: DrustvoLaz 

VABILO
 K SDELOVANU ZA OKODELCE IN DRZGE PONUDNIKE

Dan jagod in špargljev privabi več tisoč obiskovalcev. Rokodelski izdelki domače in umetne obrti, ter ostala ponudba dopolnjujejo jagode in šparglje ter drugo kulinarično ponudbo.

Ponujamo vam možnost najema stojnice za prodajo vaših izdelkov.

Za vas je prireditev odlična priložnost, da v prijetnem vaškem okolju predstavite vaše izdelke in pridobite nove kupce. Poleg tega, pa vam bo dan hitro minil ob dobri hrani, pestremu dogajanju in glasbi.

Za vas pripravimo lične stojnice in v bližini zagotovimo parkirno mesto za vaš avto.

Za rezervacijo stojnice nam pišite na e-naslov: drustvo.laz@gmail.com.

Za informacije pokličite 031 766 226 (Pavla).