Domov | Aktualno | Brezplačno predavanje ...

Brezplačno predavanje prof. dr. Boruta Štruklja: Imunski sistem in kako ga krepimo v četrtek 21.03. 2018

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na brezplačno  predavanje prof. dr. Boruta Štruklja Imunski sistem in kako ga krepimo, ki bo v četrtek, 21. marca ob 18: uri v gasilskem domu na Bregu pri Litiji.
 

Na predavanju bo spregovoril o imunskem sistemu, ki je en od najpomembnejših organov v našem organizmu. Poleg aktivne imunizacije (cepljenja), lahko imunski sistem krepimo z izbranimi zdravilnimi rastlinami, kakovostnim spanjem in zmerno telesno aktivnostjo na prostem. V predavanju bodo povzete glavne značilnosti imunskega sistema, celic, obrambe in predstavljene rastline, ki delujejo kot imunostimulansi in adaptogeni.

 
 
Prof. dr. Borut Štrukelj je redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, soavtor več svetovnih patentnih prijav. Je avtor več kot 180 znanstvenih in strokovnih člankov. Je sovoditelj oddaje Dobro jutro na Televiziji Slovenija in avtor veliko poljudnih publikacij v reviji Moje Zdravje, Zdravilne rastline, Slovenske novice, itd. Prof. Borut Štrukelj se vrsto let ukvarja s preučevanjem zdravilnih rastlin in njihovimi učinki v laboratorijskem merilu in v kliničnih preskušanjih. 
 
Vstopnine ni, organizator, Društvo Laz, pa se priporoča za prostovoljne prispevke.  
Prijave zbiramo do srede, 20. marca 2019 na št.: 031 766 226 ali po e-pošti: drustvo.laz@gmail.com