Domov | Aktualno | Vabljeni, da se ...

Vabljeni, da se pridružite številnim obiskovalcem 10. dneva jagod in špargljev

Dobrodošli ljubitelji lokalno pridelane hrane in ljubitelji lokalne kulinarike. V nedeljo, 27. maja, od 10. ure dalje ste  vabljeni v osrednjo Slovenijo v Breg pri Litiji,  kjer boste lahko uživali  na svežem zraku in  v neokrnjeni naravi. Od Ljubljane smo oddaljeni le 40 minut vožnje. Če imate radi  jagode in šparglje, ki jih pridelujejo lokalni slovenski pridelovalci, smo pravi naslov za vas. 

Pestra ponudba dobrot iz svežih jagod in špargljev, jedi z žara in rokodelskih izdelkov so odlična izbira za nedeljski izlet, pa tudi kosilo.

Prišel je mesec maj in s tem tudi lepo sončno vreme. Na Bregu bo 27. maja od 10.00 zadišalo po različnih jedeh iz špargljev in jagod. Obisk naše prireditve vam prihrani čas, ki bi ga porabili za kuhanje nedeljskega kosila. Člani Društva za razvoj podeželja bodo tokrat poleg že znanih jedi, kot špargljeva frtajla, rižota in  testenine pripravili še malce bolj neznane jedi iz špargljev, kot so pite, popečen mladi krompir in toast. Glavna sestavina vseh pa so seveda, lokalno pridelani šparglji. Za vse obiskovalce, ki jih vedno premami dobro pecivo in sladice, pa bomo pripravili različne jagodne sladice, palačinke in seveda jagodni sladoled.
 

Če vas ponudba jedi iz špargljev in sladic iz jagod še ne bo nasitila pa si boste lahko postregli tudi z jedmi iz žara.

Lokalno pridelani šparglji in jagode bodo na voljo na stojnicah, kjer jih boste lahko kupili.
 

V Društvu za razvoj podeželja LAZ,  obljubljamo zanimiv program za vse generacije. Potrudili se bomo da bodo vsi obiskovalci kulinaričnega dogodka zadovoljni.
 

Dan jagod in špargljev postaja tradicionalni dogodek, saj ljudje radi zahajajo na kulinarične dogodke, ki imajo  bogat kulturen program. Društvo za razvoj podeželja Laz se vsako leto trudi, da bi se prav za vsakega obiskovalca našlo kaj novega in zanimivega.
 

Kot vsako leto si bodo obiskovalci lahko na stojnicah ogledali pestro ponudbo  rokodelcev. Najmlajši pa se bodo s pomočjo animatorjev zatopili v igranje in ustvarjanje.

Če pa vas bodo zasrbele pete, se boste lahko zavrteli v ritmu glasbe Dua Litijski Odmev.

V Sloveniji imamo avtohtono pasmo čebel Kranjsko sivko, zato je sosednja domačija Paternoster ob tem dnevu pripravila ogled življenja čebel.  Obiskovalci si bodo lahko ogledali slovenski čebelnjak, življenje avtohtone slovenske pasme čebel Kranjske Sivke, preizkušali medeno masažo, pa tudi Api-terapijo. Domačija je znana po predelavi mleka, zato boste obiskovalci lahko okušali njihove sire in ostale mlečne izdelke. Posebnost njihove ponudbe je spanje na seniku in v kajžah.
 

Med ostalo ponudbo domačije  spadajo sprejemi različnih turističnih skupin, rojstno dnevne zabave, otroški tabori, kamp in počivališče za avtodome.

Dogodek bo potekal na že znani lokaciji pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, Tenetiše 2.

Koordinate: N56.06`33``98/ E14.85`47``

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko, zapustite v Šentjakobu in zapeljite na zasavsko cesto. Po 28 km vožnje prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujte v smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz štajerske smeri: avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkajte reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji, kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21 km prispete v Šmartno pri Litiji, kjer stoji mogočna cerkev. Po 2 km vožnje v smeri Zagorje ob Savi prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.


Več informacij:

T: 070 303 321, 051 312 739