Domov | Aktualno | ŽPZ LAZ bo upihnil pet ...

ŽPZ LAZ bo upihnil pet svečk na jubilejnem koncertu v Zg. Jablanici

Kot bi bilo včeraj, se 16 pevk ŽPZ LAZ spominja prvih "garažnih" pevskih vaj. Začetki so bili težki, vendar so v petih letih, po 300 urah vaj, kaljenju na 38 nastopih in okrepitvi z 11 pevkami, že dosegle, da njihovo petje lepo zveni. Pripravljajo koncert "NAŠIH PET LET", ki bo 3. februarja ob 19-ih v dvorani gasilskega doma v Zgornji Jablanici.

Štiri leta je zbor vodila prof. Ana Tori, zdaj pa že drugo sezono vihti dirigentsko palico prof, Manca Vidic. Pevke so večinoma iz Jablaniške doline ali so na nek način povezane z našim okoljem. Več genearcij je zastopanih, kar daje vajam še poseben čar.
Na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku občine Šmartno pri Litiji 10. novembra 2017 je 16 pevk, ki pojejo v zboru od začetka prejelo galusovo značko in priznanja za pet let udejstvovanja v zboru, na koncertu pa se zbor želi zahvaliti vsem podpornikom - od Občine Šmartno pri Litiji, Javnega sklada za ljubiteljsko kulturo, Društva za razvoj podeželja LAZ, PGD Jablanica, sponzorjev, do domačih in zveste publike.
Ne dvomimo, da bo dvorana nabito polna. Vstopnine ni, prosotovoljni prispevki pa vedno prav pridejo.
Zbor ne bi bil ženski brez ženske ničemrnosti, pevke bodo nastopile v novih oblekah, seveda zraven sodijo tudi visoke pete in make-up.