Domov | Aktualno | Poletna muzejska noč v ...

Poletna muzejska noč v zbirki prodnikov na Bregu pri Litiji

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi, da se v soboto, 17. junija 2017 udeležite kulturnega dogodka, Poletna muzejska noč. Sam dogodek bo potekal v gasilskem domu na Bregu v prostorih stalne zbirke savskih prodnikov.

 

Tako kot preteklo leto smo se v Društvu Laz pridružili vse slovenski akciji Poletne muzejske noči, ko muzeji, zbirke in galerije po Sloveniji brezplačno odprejo svoja vrata za vse obiskovalce. Poleg ogleda filma o nastanku zbirke, dveh predavanjih, boste lahko pod vaško lipo prisluhnili ubranemu petju domačih pevk ŽPZ Laz.

Program:

20:00 predavanje Gospodje Jablaniški (Tim Šteferl)

Skozi zgodovino se je v slovenskih deželah pojavilo mnogo plemiških rodbin. Ena izmed najstarejših in najimenitnejših na naših tleh je bila rodbina Apfaltrer, ki se na Kranjskem prvič omenja v 13. stoletju. Morda je za domačine še toliko bolj zanimiva, saj je njihov matični grad v srednjem veku stal v neposredni bližini Litije.

21:00 kulturni program (ŽPZ Laz)

Ženski pevski zbor LAZ je bil ustanovljen leta 2011 in je s petjem že po nekaj mesecih delovanja obogatil prireditve v domači Jablaniški dolini. Program zbora so poleg slovenskih zborovskih pesmi tudi zborovske priredbe zimzelenih popevk.

22:00 potopisno predavanje Zahodna Amerika (Tjaša Kozlevčar)

Tjaša Kozlevčar nam bo prestavila njena doživetja na delovnih počitnicah v ZDA. Popeljala nas bo po dvanajstih nacionalnih parkih in štirih velemestih. Tjaša je poletje 2015/16 skupaj s prijateljicami preživela v kavbojskem mestecu Jackson Hole, nato pa prevozila zahodno obalo ZDA in letela na vzhod, v New York. 

Vstop prost in vljudno vabljeni!