Domov | Aktualno | Samoterapevtska delavnica ...

Samoterapevtska delavnica »KATEREGA VOLKA PA VI HRANITE?«, 19. januar 2017

 V Društvu Laz pričenjamo z izobraževalnim programom, ki smo si ga zastavili v letu 2017. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 19. januarja ob 18.00 v prostorih gasilskega doma v Zgornji Jablanici 1, Šmartno pri Litiji.

Na samoterapevtski delavnici »Katerega volka pa vi hranite?« se bomo spoznavali s prepričanji, ki krepijo naš uspeh. Ali pa nas od njega oddaljujejo. Pa ob tem lahko močno delamo in tudi vse naredimo prav. Kje je skrivnost?

Skozi delavnico nas bo na strokoven način popeljala Lilijana Mandelj, univ. dipl. ekon., ki ima dolgoletne izkušnje na področju človeških virov.

Vsak od nas iz svojega otroštva in okolja, v katerem živi tudi kasneje, prinese prepričanja, ki nas spodbujajo, lahko pa nas tudi omejujejo. Omejujoča prepričanja kreirajo omejujoče odločitve, ki krojijo čisto vse, kar počnemo. Preprečujejo nam, da bi videli novo priložnost ali nam celo jemljejo pogum, da bi poskusili nekaj, kar si sicer želimo.

S svojim ravnanjem in odločitvami pa tako »dobra kot slaba« prepričanja utrjujemo. Ko iz dneva v dan vedno znova poslušamo od drugih ali sami ponavljamo iste kritike in opombe, začnemo temu vedno bolj verjeti in to sčasoma postane del našega vsakdana, del nas, našega mišljenja in posledično naših vrednot. Čez čas te opombe postanejo tako udobne in tako naše, da jih sploh več ne opazimo. Ne verjamete? Za primer le nekaj takih opomb, ki postanejo naša stališča, s tem gradniki našega uspeha, ali pa neuspeha: » Ne morem se spremeniti. Nimam dovolj časa. Tako pač je. Sem premlad/a oz. prestar/a za **. Nisem dovolj pameten/izobražen za **.  In za Slovence najbolj priljubljen: Tega si ne morem privoščiti.«

Na delavnici bomo ozavestili najpogostejša prepričanja, ki jih imamo, predvsem na področju samopodobe in samozavesti in na področju obilja.

S preprosto tehniko se bomo naučili kako lahko testiramo, ali določeno prepričanje za nas (našo podzavest) velja ali ne. Prav tako pa bomo spoznali 3 metode za spreminjanje tistih prepričanj, ki nas ne podpirajo in nam postavljajo ovire v življenju.

Prispevek: 5,00 EUR/udeleženca 

Prijave sprejemamo do 17. 1. 2017 na 070 303 321, 051 312 739 ali na e-pošto: drustvo.laz@gmail.com.