Domov | Aktualno | Štefanovo srečanje

Štefanovo srečanje

 Tudi letos lepo vabljeni na srečanje krajanov Jablaniške doline, ki bo na Štefanovo - 26. decembra 2016, s pričetkom ob 14.30 uri v gasilskem domu v Zgornji Jablanici.

Potek Štefanovega srečanja

14.30 – 15.00     Lutkovna predstava za otroke v izvedbi lutkovne skupine LILU iz Litije
15.00 – 15.20     »Pokaži kaj znaš« za domače otroke
15.20 – 16.00     Obdarovanje dedka Mraza najmlajših in starejših občanov
16.00 – 17.00     Nastop Folklorne skupine Vidovo iz Šentvida pri Stični
17.00 dalje          Druženje in pogostitev za mlade in manj mlade (palačinke, pečena jabolka z nadevom, čaj, kuhanček in še kaj)

Lutkarji iz lutkovne skupine LILU iz Litije bodo za najmlajše odigrali predstavo Medved in dežnik. Program se bo nadaljeval s Pokaži kaj znaš za vse otroke, ki radi nastopajo in imajo različne talente. Tako kot vsako leto, bo težko pričakovan dedek Mraz obdaril najmlajše pa tudi najstarejše. Da pa bo poskrbljeno za veselje vseh generacij, bodo plesalci Folklorne skupine Vidovo zaplesali dolenjske in belokranjske plese, odigrali nekaj ljudskih običajev in seveda v program vključili tudi obiskovalce dogodka.

Ob zaključku kulturnega programa, ste vsi vabljeni, da se vključite v družaben del programa. Člani Društva Laz bodo poskrbeli za sladke dobrote in pijačo, ki vas bo ogrela, medtem ko bodo godci FS Vidovo poskrbeli za veselo razpoloženje.

Program srečanja in obdaritev otrok omogoča Občina Šmartno pri Litiji, organizator je Društvo LAZ.